NIKAD JAČI UDAR NA ZELENSKOG! KAKO ĆE OVO DA OBJASNI? Američki novinar zatvoren i MUČEN u kazamatima Kijeva jer je otkrio MREŽU KORUPCIJE! Reagovao i ILON MASK!

Autor:

Svet

10.12.2023

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki milijarder Elon Mask zatražio je na društvenoj mreži Iks da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objasni hapšenje Amerikanca Gonzala Lire.

NIKAD JAČI UDAR NA ZELENSKOG! KAKO ĆE OVO DA OBJASNI? Američki novinar zatvoren i MUČEN u kazamatima Kijeva jer je otkrio MREŽU KORUPCIJE! Reagovao i ILON MASK!

Foto: Tanjug/AP

Ovako je milijarder odgovorio na izjavu američkog novinara Takera Karlsona da je Lir od jula mučen u ukrajinskom zatvoru zbog kritikovanja Zelenskog, a da predsednik SAD Džo Bajden navodno odobrava takve postupke.

 

"Nakon što smo Ukrajini poslali sto milijardi dolara, oni su zatvorili i jednog Amerikanca? Možda se ne radi samo o kritikama Zelenskog? Jer ako se radi samo o tome, onda imamo velikih problema", napisao je Mask.

 

On je pozvao Zelenskog da obavesti američki narod o ovom pitanju.

 

SBU je početkom maja objavila hapšenje stranog blogera a ukrajinsko izdanje Strana.ua je navelo da je verovatno reč o Gonzalu Liri. Prema informacijama iz otvorenih izvora, Gonzalo Anhel Kvintilio Lira Lopez je rodom iz Sjedinjenih Država i ima čileansko državljanstvo.

U svojim video snimcima na društvenim mrežama kritikovao je NATO, Bajdenovu administraciju i Zelenskog.

Gonzalo Lira je čileansko-američki novinar, romanopisac i filmski stvaralac. Rođen je 29. februara 1968. godine u Burbanku, Kalifornija. Napisao je i producirao trilere i komedije na španskom jeziku. Takođe je poznat po svojim doprinosima ekonomskoj analizi na Zero Hedge, naked capitalism i Business Insider.

Međutim, od oktobra 2023. godine, Gonzalo Lira je u pritvoru u ukrajinskom zatvoru. Živeo je u Harkovu, Ukrajina kada je počela ruska invazija na Ukrajinu. Uhapšen je u maju 2023. godine zbog navodnog širenja ruske propagande za vreme rata. Pokušao je da pobegne u Mađarsku u avgustu dok je bio na slobodi uz kauciju, ali nije uspeo da pređe granicu. Američko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je njegovo pritvaranje i pruža svu odgovarajuću pomoć.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading