PALESTINCI SLAVE PORED IRANSKE RAKETE! Okupili se oko projektila i uzvikuju: Alahu akbar! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.10.2024

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon iranskog napada, Tramp je nazvao situaciju ratom, ističući da je mogla biti sprečena

PALESTINCI SLAVE PORED IRANSKE RAKETE! Okupili se oko projektila i uzvikuju: Alahu akbar! (VIDEO)

Foto: Telegram/printscreen

Poslednji događaji na Bliskom istoku izazvali su veliku pažnju svetske javnosti, a posebno je bila zanimljiva reakcija Palestinaca na Zapadnoj obali.

Nakon raketnog napada Irana na Izrael, kamere su zabeležile njihovo slavlje pored ostataka iranske balističke rakete.


Iranski mediji su izneli tvrdnje da je više od 20 izraelskih aviona F-35 uništeno u raketnom napadu, dok je TV kanal IRIB naveo da su neke iranske rakete pogodile oblast Necarim u Pojasu Gaze, "pogodivši veliki broj izraelskih tenkova".

 

 

S druge strane, izraelsko Ministarstvo zdravlja tvrdi da u zemlji nema žrtava u ovom napadu, osim lakših povreda od gelera.


SAD su povećale borbenu gotovost svojih snaga na Bliskom istoku usred eskalacije situacije, dok je Korpus garde islamske revolucije najavio da je spreman da napadne američke baze u regionu ako Amerika "uradi nešto glupo".

Ova reakcija pokrenula je brojna pitanja o mogućem daljem razvoju situacije u regionu.

Nakon iranskog napada, Tramp je nazvao situaciju ratom, ističući da je mogla biti sprečena.

 

 

S druge strane, načelnik Generalštaba izraelske vojske Halevi sazvao je operativni sastanak, što ukazuje na ozbiljnost situacije i spremnost Izraela da odgovori na izazove koji se postavljaju pred njih.

Ovi događaji jasno pokazuju da je situacija na Bliskom istoku i dalje veoma kompleksna i da svaki incident može imati dalekosežne posledice.

Svet sa nestrpljenjem i zabrinutošću prati dalji razvoj događaja, nadajući se da će se situacija smiriti i da će se izbeći dalje eskalacije nasilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading