MASOVNO SLAVLJE NA ULICAMA TEHERANA! Izraelska vojska poručuje: "Noćas ćemo snažno udariti na Bliskom istoku"

Autor:

Svet

01.10.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran je poručio da ako Izrael ponovno pogreši, doći će do drugog talasa koji će biti još destruktivniji

MASOVNO SLAVLJE NA ULICAMA TEHERANA! Izraelska vojska poručuje: "Noćas ćemo snažno udariti na Bliskom istoku"

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Stotine Iranaca izašle su večeras na ulice Teherana kako bi proslavile napad u kojem je ispaljeno gotovo 200 projektila na Izrael. 

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari rekao je da će izraelske vazdušne snage noćas "snažno udariti na Bliskom istoku".

 - Izraelski i američki PVO sistemi uspešno su delovali na baražnu paljbu iranskih projektila. Iran je večeras izveo ozbiljan čin i gura Bliski istok u eskalaciju. Večerašnji događaj će imati posledice - ponovio je.

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Veliko slavlje na ulicama Teherana nakon raketnog napada Irana na Izrael

 

Hamas je pohvalio iranski napad

 

Hamas je pohvalio iranski raketni napad na Izrael za koji je Iran rekao da je pokrenut kako bi osvetili smrt vođe Hamasa Ismaila Hanijea, vođe Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha i iranskog brigadnog generala Abasa Nilforoušana.

- Čestitamo na herojskom raketnom udaru koji je izveo Islamski revolucionarni korpus u Iranu na velika područja naših okupiranih teritorija, kao odgovor na kontinuirane zločine okupatora nad narodima u regiji, i kao odmazdu za krv herojskih mučenika naše nacije - stoji u saopštenju Hamasa.

Iran: Ako Izrael ponovno pogreši, doći će do drugog talasa koji će biti još destruktivniji

Ebrahim Azizi, šef odbora za nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku iranskog parlamenta, rekao je na iranskoj državnoj televiziji da je ovo bio prvi talas napada Islamske revolucionarne garde.

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Na ulicama Teherana večeras su se mogle videti zastave Irana, Hezbolaha i fotografije mučenika Sajeda Hasana Nasralaha i Kasema Sulejmanija

 

Kaže da su izraelski "vojni centri i objekti bili mete, ali su napadi mogli dovesti do toga da budu pogođeni i civili zbog mogućih pogrešnih procena".

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Iranac drži fotografiju poginulog vođe Hezbolaha, Sajeda Hasana Nasraaha

 

Azizi kaže da će, ako Izrael ponovno "pogreši", doći do drugog talasa koji će biti "još destruktivniji". Dodaje da prema iranskim procenama Izrael "ne može da uzvrati" na iranski napad večeras.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading