TRENUTAK UDARA! ZASTRAŠUJUĆA SCENA: Iranska raketa pogađa Tel Aviv! Čovek u kolima JAUČE! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.10.2024

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranska revolucionarna garda saopštila je večeras da je lansirala na desetine raketa na Izrael. Garda je navela da će se Izrael ponovo naći na meti napada ako odgovori

TRENUTAK UDARA! ZASTRAŠUJUĆA SCENA: Iranska raketa pogađa Tel Aviv! Čovek u kolima JAUČE! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@sentdefender

Izraelski gradovi, Tel Aviv i Jerusalim našli s se na udaru balističkih raketa lansiranih iz pravca Irana.

Objavljen je veliki broj snimaka na kojima se vidi kako oni padaju na izraelsko tlo, dok iranska vojska tvrdi da je čak 80 odsto lansiranih raketa pogodilo Izrael, što je, ako se pokaže tačnim, ogroman uspeh u odnosu na aprilski napad Irana na Izrael, kada su oborene gotovo sve rakete.

 

 

Na jednom od snimaka vidi se kako iranska raketa pada na Tel Aviv, u trenutku dok vozač u kolima snima nebo iznad grada. Raketa je udarila i detonirala na par desetina metara od njega.

Čovek je jauknuo u trenutku eksplozije.

 

 

Uprava za javnu bezbednost Jordana saopštila je večeras da je njena protivvazdušna odbrana presrela rakete i bespilotne letelice dok je Iran napadao Izrael.

- Kraljevsko jordansko vazduhoplovstvo i sistemi protivvazdušne odbrane odgovorili su na brojne rakete i dronove koji su ušli u jordanski vazdušni prostor - navodi se u saopštenju, a prenosi Tajms of Izrael.

 

 

Izrael je saopštio da je tokom večerašnjeg napada iz Irana ispaljeno oko 180 balističkih projektila.

Portparol IDF: Nema dodatnih pretnji iz Irana, ovaj napad će imati posledice

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je, nakon večerašnjeg raketnog napada Irana na Izrael, da trenutno nema dodatnih pretnji prema Izraelu iz Irana, što ukazuje da je raketni napad završen.

 

 

Stanovnici su nedavno obavešteni da mogu napustiti skloništa za sat vremena, prenosi Tajms of Izrael.

- Tokom odbrane izveli smo dosta presretanja. Postoje određeni udari u centru i oblastima na jugu zemlje - rekao je Hagari.

Prema njegovim rečima, za sada nema informacija da je bilo žrtava.

 

 

Hagari je istakao da će Izrael odgovoriti na iranski raketni napad.

- Mi smo u pojačanoj pripravnosti, zaštitićemo građane Izraela. Ova (raketna) vatra će imati posledice. Imamo planove i delovaćemo u vreme i na mestu koje izaberemo - rekao je on. Kako je prethodno javio izraelski Vojni radio, iz Irana je na Izrael večeras lansirano gotovo 200 raketa.

 

 

Izraelski vazdušni prostor ponovo otvoren

Izraelski vazdušni prostor je ponovo otvoren nakon raketnog napada Irana, saopštila je večeras izraelska vazduhoplovna uprava.

Očekuje se da će poletanje i sletanje aviona biti nastavljeno u narednih sat vremena, prenosi Tajms of Izrael.

 

 

Ajatolah Ali Hamenei naredio lansiranje raketa na Izrael

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei dao je naređenje za lansiranje raketa na Izrael, izjavio je za Rojters visoki iranski zvaničnik nakon što je Iran izveo raketni napad na Izrael.

Zvaničnik je dodao da je Teheran "potpuno spreman za svaku odmazdu".

 

 

Hamenei ostaje na bezbednoj lokaciji nakon što je Teheran ispalio rakete na Izrael, naveo je neimenovani iranski zvaničnik.

Hamnei je premešten na bezbednu lokaciju nakon što je Izrael prošle nedelje ubio iranskog bliskog saveznika, lidera Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha.

Iranska revolucionarna garda saopštila je večeras da je lansirala na desetine raketa na Izrael. Garda je navela da će se Izrael ponovo naći na meti napada ako odgovori.

Navedeno je da je lansiranje raketa odgovor za ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha i zamenika komandanta operacija Korpusa Iranske revolucionarne garde Abasa Nilforushana, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading