NOVA POBEDA RUSA! Osvojen najukrajinskiji grad! Zavijorila se TROBOJKA!

Autor:

Svet

17.09.2024

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage, koje su zauzele gotovo petinu Ukrajine, upravljaju s 98,5 odsto Luganske i 60 odsto Donjecke oblasti

NOVA POBEDA RUSA! Osvojen najukrajinskiji grad! Zavijorila se TROBOJKA!

Foto: Youtube/Printscreen/Weeb Union

Ruske snage zauzele su ukrajinski grad Ukrainsk na istoku Donjecke oblasti dok napreduju prema zapadu u sklopu pokušaja da zauzmu ceo Donbas, objavili su ruska državna novinska agencija RIA i ruski ratni blogeri.

Ruski vojnici su podigli svoju zastavu na rudarsko okno u okolini grada, koji je pre rata imao više od 10.000 stanovnika, javila je RIA, citirajući neimenovani izvor iz ruske vojske.

- Ukrainsk je naš - rekao je proruski vojni bloger Jurij Podoljaka, dodavši da su ruske snage zauzele grad "gotovo netaknut", zbog čega ga mogu koristiti kao bazu za daljnje ofanzivne operacije.

Ni rusko ni ukrajinsko Ministarstvo odbrane nisu odmah komentarisali izveštaje.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri tvrdnje obeju strana o situaciji na bojištu zbog ograničenog izveštavanja iz ratne zone.

Ruski vojnici su ranije ovog meseca opkolili Ukrainsk dok su napredovali zapadno prema Pokrovsku, u sklopu onoga što ruski predsednik Vladimir Putin naziva primarnim ciljem zauzimanja cele regije Donbas.

Rusi su zauzeli dosad 20 odsto Ukrajine

Podoljaka je rekao da su sledeće mete Hirnik, južniji grad s više od 10.000 stanovnika pre rata, i Selidove, severniji grad u kojem je pre rata živelo preko 20.000 stanovnika.

Otkako je Rusija poslala svoju vojsku u Ukrajinu u februaru 2022. godine, rat se uglavnom sastoji od granatiranja i napada bespilotnim letelicama uzduž dobro utvrđenog fronta dugog 1000 kilometara s više stotina hiljada vojnika.

Rusija je u avgustu napredovala najvećom brzinom u protekle dve godine, prema javno dostupnim kartama, iako je Ukrajina takođe zauzela deo ruske Kurske oblasti u iznenadnom upadu 6. avgusta.

Ruske snage, koje su zauzele gotovo petinu Ukrajine, upravljaju s 98,5 odsto Luganske i 60 odsto Donjecke oblasti, prema istim izvorima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading