SRBIN POGINUO NA RATIŠTU U UKRAJINI! Strahinja (30) bio dobrovoljac, njegov prijatelj otkrio zastrašujuće detalje (FOTO)

Autor:

Svet

16.09.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja Bjelica (30) biće sahranjen nakon što je njegovo telo dopremljeno u Srbiju

SRBIN POGINUO NA RATIŠTU U UKRAJINI! Strahinja (30) bio dobrovoljac, njegov prijatelj otkrio zastrašujuće detalje (FOTO)

Foto: Društvene mreže

Strahinja Bjelica (30) iz Beograda poginuo je na ratištu u Ukrajini, gde se kao dobrovoljac borio na strani ruskih snaga.

Kako su za Kurir potvrdili bliski prijatelji nastradalog Beograđanina, on je izgubio život 9. avgusta, a biće sahranjen u rodnom gradu.

Foto: Društvene mreže

Poginuli srpski dobrovoljac Strahinja Bjelica

 

Rat između Ukrajine i Rusije, počeo je u februaru 2022. godine, a Bjelica je, prema rečima njegovih prijatelja, duže vreme bio na frontu.

Strahinja je bio ponosan što je dobrovoljno otišao u rat. Smatrao je da je njegov zadatak da služi za veru, krst i Pravoslavlje. Hteo je da bude koristan, da bude od pomoći. Nažalost, pre malo više od mesec dana njegovi roditelji su obavešteni da je on tragično izgubio život. Znam da je poginuo u ratu, ali ne bih pričao o detaljima, isuviše je to bolna tema za sve koji su ga poznavali i voleli - kaže za Kurir jedan od prijatelja poginulog Beograđanina.

Kako on navodi, ovaj dobrovoljac je časno poginuo za svoje ideale.

- Kada sam saznao da više nije među živima, bio sam pretužan. Nisam mogao da spavam, a nekako kada sam sagledao celokupnu situaciju, Strahinja je sigurno srećan tamo gore, jer je želeo da sa ovog sveta ode časno. Poginuo je s puškom u ruci - kaže neutešni prijatelj.

Foto: Društvene mreže

Srpski dobrovoljac, Strahinja Bjelica, ratovao je na strani ruskih snaga u Ukrajini

 

On dodaje da je porodici preminulog mladića izuzetno teško.

- Njegovi roditelji i najbliži su slomljeni! Bio je njihov ponos, životna inspiracija i nema reči utehe koje bi im se mogle uputiti u ovim trenucima - naglasio je.

On ističe da su Strahinjini roditelji insistirali da se telo dopremi u Srbiju kako bi ga sahranili dostojanstveno.

- Procedura je trajala duže od mesec dana. Transport i papirologija su tu bile ključne stvari, ali je telo sada konačno u Srbiji. Sahranićemo ga danas kako dolikuje, ispratićemo ga na večni počinak kao heroja, jer je on to bio i zaslužio je takav oproštaj - kaže drugar poginulog.

Foto: Društvene mreže

Oproštajna poruka oca srpskog dobrovoljca koji je poginuo na ratištu u Ukrajini

 

"Sokole moj sivi"

Na društvenim mrežama oglasili su se i otac i majka Strahinje Bjelice.

- Neka ti je laka zemlja ratniče moj. Neka te anđeli čuvaju, kada nismo znali mi. Voli te tata - napisao je neutešni otac i podelio fotografiju sina u vojnoj uniformi.

Takođe, od Bjelice su se brojnim čituljama oprostili njegovi najbliži.

- Sokole moj, sokole sivi bio si mi spreman stići i uteći i na strašnom mestu postojati, za Pravoslavlje glavu dati. Neka te anđeli čuvaju, u carstvo nebesko uznesu gde počivaju sveti Pravoslavni ratnici u večni život. Sokole moj sivi, neka ti je večna slava - čitulja je koji su potpisali njegovi roditelji, preneo je Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading