UKRAJINCI ULETELI U JOŠ JEDAN RUSKI GRAD! Objavili snimak razaranja! Kliznom bombom zgrada dignuta u vazduh! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.09.2024

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loš znak za Ruse je i to da odbrana grada takođe zavisi od neobučenih mladića u ranim dvadesetim godinama

UKRAJINCI ULETELI U JOŠ JEDAN RUSKI GRAD! Objavili snimak razaranja! Kliznom bombom zgrada dignuta u vazduh! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Ukrajinski borbeni inženjeri probili su rusku odbranu pored pograničnog sela Novi Put, oko 30 kilometara zapadno od dela regije Kursk koji je pod ukrajinskom kontrolom, u četvrtak, 12. septembra, piše Forbs.

Isprva se činilo kako je reč o kratkotrajnom i plitkom ukrajinskom napadu, ali situacija je ubrzo prerasla u nešto mnogo opasnije po Ruse u Kursku.

Ukrajinski oklopni kamioni velikom su brzinom prošli Novi Put i napredovali nekoliko kilometara prema najbližem gradu Vesoloeu.

Sada je ukrajinska vojska "došla do južnog predgrađa Vesoloea i praktično preuzela kontrolu", izvestio je ukrajinski Centar za odbrambene strategije.

Najkasnije u subotu ukrajinski tenkovi ušli su u grad, a u nedelju je ukrajinski bombarder bacio kliznu bombu sa satelitskim navođenjem na navodne ruske položaje u zgradi u centru grada. Zgrada je sravnjena sa zemljom, a sve je posmatrao dron iz vazduha.

Ruski garnizon oko grada navodno se sastoji od velikog broja loše obučenih mladih regruta koji su trebali da prođu samo jednogodišnju vojnu službu i, prema politici Kremlja, nisu trebali da učestvuju u aktivnim borbama.

 

 

 

Ruske snage na severu Ukrajine, odnosno jugu Rusije, uveliko se oslanjaju na regrute u pokušaju odbrane od ukrajinskih upada u Kursk.

To je jedan od glavnih razloga zašto su Ukrajinci tolikom brzinom uspeli da ostvare napredak u regiji. Loš znak za Ruse je i to da odbrana grada Vesoloa takođe zavisi od neobučenih mladića u ranim dvadesetim godinama.

Ako Rusi na ovaj poslednji napad reaguju isto kako su reagovali na širu ukrajinsku invaziju na Kursk, moguće je da će s vremenom poslati neke od bolje obučenih snaga da zaustave ukrajinski napredak.

Koje snage učestvuju u akciji?

Nejasno je koji tačno ukrajinski odredi učestvuju u ovom najnovijem napadu.

Po snimcima koje objavljuje na društvenim mrežama zna se da je tamo ukrajinska grupa Korne, a na njihovim snimcima vidljivi su oklopni kamioni Kirpi turske izrade, koji su veoma popularni među ukrainskim marincima.

Ukrajinska 36. brigada marinaca deo je glavnih borbi istočno od Kurska, što znači da je moguće kako je upravo ona bila prisutna tokom prodora do Vesoloea.

Bez obzira na to koje brigade ih čekaju u Vesoloeu, Rusi su zabrinuti: njihov lokalni garnizon sastoji se od neiskusnih mladića, a ukrajinski prodor predvode iskusni ratnici uz podršku tenkova, dronova i aviona.

- Naši kontakti situaciju procenjuju ozbiljnom - naglasio je jedan ruski bloger, preneo je Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading