"IMAMO PLAN, SAMLEĆEMO IH" Kremlj objasnio šta uskoro čeka Ukrajince u Kurskoj oblasti

Autor:

Svet

10.09.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske snage su zauzele više od 1000 kvadratnih kilometara, više od 100 naselja i zarobile više od 500 ruskih vojnika u Kurskoj oblasti

"IMAMO PLAN, SAMLEĆEMO IH" Kremlj objasnio šta uskoro čeka Ukrajince u Kurskoj oblasti

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ruska vojska ima plan za proterivanje ukrajinskih snaga iz ruske pogranične regije Kursk, rekao je danas Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina.

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Peskov, portparol Kremlja i ruskog predsednika Vladimira Putina

 

Dodao je da će ruska vojska "samleti" ukrajinske snage, koje su pre više od mesec dana upale u Kursk te su zauzele više od 1000 kvadratnih kilometara, više od 100 naselja i zarobile više od 500 ruskih vojnika.

- Naravno, vojska ima sve potrebne planove, ali ne mislim da se o tim planovima može javno raspravljati - rekao je odgovarajući na pitanje kada će ukrajinske snage biti isterane s teritorije Rusije.

 

 

Rusija je u Kursku proglasila vanredno stanje pa je evakuisala više od 150.000 ljudi.

Podsetimo, ukrajinska vojska objavila je snimak drona, za koji tvrde da prikazuje tri direktna pogotka u ključan most u ruskoj regiji Kursk.

Udar je izveden teškim oružjem koje je koristila kasetnu municiju, a ukrajinski mediji javljaju da se verovatno radilo o HIMARS-u, moćnom američkom višecevnom bacaču raketa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ukrajinski vojnik tokom operacija u ruskoj Kurskoj oblasti

 

Kako javlja Kyiv Post, u udaru je do kraja uništen ključan putni most preko reke Sejm, zbog čega su ruske snage u tom delu Kurska verovatno ostale bez poslednjeg puta ka bezbednosti pa su verovatno odsečene.

Napad po danu koji je pogodio armirano-betonsku konstrukciju tvrdog puta snimile su bespilotne letelice kojima upravlja ukrajinska jedinica taktičkih bespilotnih letelica Khorne Group, koja je nedavno objavila snimak udara.

 

 

Snimci su pokazali kako tri eksplozije uzastopce precizno pogađaju već oštećeni središnji deo mosta.

Prve dve bojeve glave raspršile su kasetnu municiju koja je detonirala na mostu ili u vodi, a treću je udar detonirao jednu eksploziju, pokazuje pregled snimka.

Khorneovci su objavili da se pogođeni most nalazi u blizini sela Kariz u regiji Kursk i da, nakon udara, više nije upotrebljiv za saobraćaj vozilima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ukrajinski vojnici tokom vojne operacije u Kurskoj oblasti

 

Ukrajinski mediji su geolocirali snimak blizu Kariza, naselja jugoistočno od reke Sejm.

Ruski vojni blogeri prošle nedelje su objavili snimke koji su pokazivali da je most, koji je već bio oštećen ukrajinskim napadima prošlih nedelja, prohodan za civilna vozila kojima upravljaju vozači spremni da rizikuju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading