USKORO PADA ODLUKA O UDARIMA UNUTAR RUSIJE?! Treći svetski rat samo što nije počeo?!

Autor:

Svet

12.09.2024

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerika finalizuje plan za odobrenje napada Ukrajini pred važan samit, potez Irana sve promenio

USKORO PADA ODLUKA O UDARIMA UNUTAR RUSIJE?! Treći svetski rat samo što nije počeo?!

Foto: Shutterstock

Prema informacijama Politika, Bela kuća radi na planu koji bi omogućio Ukrajini da lakše koristi američko oružje i pružio bolju zaštitu od ruskih raketa.

Razgovori o ovom pitanju održavani su unutar male grupe zvaničnika unutar Bele kuće, a prema rečima jednog od izvora Politika, svi učesnici insistiraju na anonimnosti zbog osetljivosti teme.


Dejvid Lami, ministar spoljnih poslova Velike Britanije, izjavio je tokom posete Kijevu da je isporuka iranskih raketa Rusiji promenila tok rasprave o dozvoli Ukrajini da koristi zapadne rakete dugog dometa protiv meta unutar Rusije.

- Razgovori su održavani u okviru male grupe zvaničnika unutar Bele kuće - kazao je jedan od izvora Politika.

Lami je zajedno sa državnim sekretarom SAD, Entonijem Blinkenom, posetio ukrajinsku prestonicu nakon sastanka u Londonu.

Tokom posete, sastali su se sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, koji je više puta apelovao na saveznike da smanje ograničenja na korišćenje oružja dobijenog sa Zapada.


Na konferenciji za medije u Kijevu, državni sekretar SAD, Entoni Blinken, najavio je da će američki predsednik Džo Bajden verovatno razgovarati o pitanju ograničenja za Ukrajinu sa britanskim premijerom Kirom Starmerom tokom njegove posete Beloj kući.

Ova tema će biti jedna od ključnih tačaka razgovora između dvojice lidera.

Bela kuća, zajedno sa saveznicima poput Velike Britanije, nastavlja da razmatra načine za podršku Ukrajini u njenoj odbrambenoj i bezbednosnoj politici, posebno u kontekstu trenutnog sukoba koji traje više od dve godine.

Očekuje se da će dalji razvoj situacije biti praćen sa pažnjom kako u medijima tako i među političkim akterima širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading