TEK SAD KREĆE HAOS! Velika Britanija se oglušila o PUTINOVO UPOZORENJE: Dali zeleno svetlo Kijevu!

Autor:

Svet

11.09.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da predstavnici zemalja NATO-a treba da budu svesni "čime se igraju"

TEK SAD KREĆE HAOS! Velika Britanija se oglušila o PUTINOVO UPOZORENJE: Dali zeleno svetlo Kijevu!

Foto: Ap photo

Velika Britanija je odlučila da dozvoli Kijevu da koristi rakete "storm šedou" za gađanje ciljeva u Rusiji, piše "Gardijan", pozivajući se na izvore u Vladi.

- Izvori u britanskoj vladi saopštili su da je već doneta odluka da se Ukrajini dozvoli korišćenje projektila "storm šedou" protiv ciljeva u Rusiji,ali to neće biti zvanično objavljeno u narednim danima - navodi list.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da predstavnici zemalja NATO-a treba da budu svesni "čime se igraju" kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko na teritoriji Rusije raketnim sistemima koje je Zapad isporučio Oružanim snagama Ukrajine.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je diskusiju o mogućoj upotrebi Kijeva raketa "storm šedou" za udare duboko na rusku teritoriju "igranjem vatrom".

Vladimir Zelenski je u julu rekao da je dobio dozvolu od britanskih laburista da koristi rakete Storm Shadov za ciljeve u Rusiji. Kasnije je Ministarstvo odbrane Kraljevine demantovalo ovu informaciju.

List Telegraf je preneo, pozivajući se na izvore u britanskoj vladi, da bi predsednik SAD Džo Bajden mogao da ukine zabranu korišćenja engleskih "storm šedou" za udare na Rusiju. Ovlašćenje Vašingtona za korišćenje ovih projektila je neophodno jer se koriste u tandemu sa američkim sistemima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading