UKRAJINCI SE UKOPAVAJU U KURSKOJ OBLASTI! U toku je izgradnja odbrambenih zidova, ali tu su na pomolu i veliki problemi?! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.08.2024

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trupe su još uvek unutar 50 kilometara od sopstvene granice

UKRAJINCI SE UKOPAVAJU U KURSKOJ OBLASTI! U toku je izgradnja odbrambenih zidova, ali tu su na pomolu i veliki problemi?! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Napredovanje ukrajinskih snaga u Rusiji usporilo se u poslednjih nekoliko dana, a prema izveštaju BBC-a, postoji mogućnost da će uskoro doći do tačke zaustavljanja.

Logistički izazovi predstavljaju sve veći problem kako trupe napreduju u regionu Kursk, posebno u snabdevanju ofanzivnih snaga streljivom, hranom i gorivom.

Ipak, trupe su još uvek unutar 50 kilometara od sopstvene granice, što značajno olakšava situaciju.

Logistički izazovi i zadržavanje osvojene teritorije

Zadržavanje osvojene teritorije predstavljaće veliki izazov za ukrajinsku vojsku, barem dovoljno dugo da to postane veći politički problem za predsednika Putina i rusku vojsku.

Takođe, postoji mišljenje da će ukrajinske snage postaviti obrambene položaje i izgraditi zidove u Kurskoj oblasti, što ih čini potencijalnom metom za ruske napade.

Upotreba kliznih bombi i mogući napadi Rusije

Moskva je već objavila snimke svojih vazdušnih snaga koje koriste klizne bombe za gađanje ukrajinskih položaja duž granice.

Ovo oružje je imalo razoran učinak u istočnoj Ukrajini, a stručnjaci smatraju da će vremenom ukrajinske snage preko granice postati ranjivije na ruske napade.

Džastin Kramp, bivši pripadnik britanske vojske, ističe da će se šanse da Rusija napadne linije Ukrajine i efikasno koristi svoje vazdušne snage povećati.

Evakuacija stanovništva i mogući pad ukrajinskog morala

Vlasti su saopštile da je 120.000 stanovnika u pograničnom regionu moralo da se evakuiše zbog ukrajinske invazije.

Povećanje broja evakuisanih stanovnika, zajedno sa mogućnošću statične bitke, može dovesti do pada ukrajinskog morala, koji je naglo skočio sa početkom ofanzive u Kursku.


Navedeni izazovi predstavljaju kompleksnu situaciju u kojoj će ukrajinske snage morati da pronađu rešenja kako bi održale svoj napredak i osigurale zadržavanje osvojene teritorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading