OBJAVLJEN ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK RUSKOG NAPADA U UKRAJINI! Zelenski poručio: "Ruski ološ će definitivno odgovarati za ovaj napad" (VIDEO)

Autor:

Svet

03.09.2024

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je apelovao na Zapad da pruži više oružja za protivvazdušnu odbranu, ističući hitnu potrebu za dalekometnim udarima koji bi zaštitili Ukrajinu od ruske pretnje

OBJAVLJEN ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK RUSKOG NAPADA U UKRAJINI! Zelenski poručio: "Ruski ološ će definitivno odgovarati za ovaj napad" (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@KyivPost

Ruski raketni napad na ukrajinski grad Poltavu rezultirao je smrću najmanje 41 osobe, dok je njih 180 ranjeno, ali taj broj verovatno nije konačan.

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, izrazio je ogorčenje zbog ovog napada, navodeći da su ruske snage ispalile dve balističke rakete, te da je jedna od njih oštetila zgradu Instituta za komunikacije.


U videu objavljenom na Telegramu, Zelenski je jasno poručio da će "ruski ološ definitivno odgovarati za ovaj napad".

- Ruski ološ će definitivno odgovarati za ovaj napad - objavio je Zelenski na Telegramu. 

Takođe, apelovao je na Zapad da pruži više oružja za protivvazdušnu odbranu, ističući hitnu potrebu za dalekometnim udarima koji bi zaštitili Ukrajinu od ruske pretnje.

 

 


Ukrajinski predsednik je istakao značaj međunarodne podrške u zaustavljanju ruske agresije, naglašavajući da su sistemi PVO i projektili neophodni upravo sada, a ne u nekom budućem vremenu.

 

 

Zelenski je istakao da svaki dan kašnjenja znači gubitak ljudskih života i da je potrebno hitno delovanje kako bi se zaštitila Ukrajina od ruske pretnje.

Situacija u Poltavi pokazala je neophodnost efikasne protivvazdušne odbrane i sredstava za odvraćanje od ruske agresije.

 

 

Zelenski je istakao da je sadašnji trenutak kritičan te da je svaka podrška u vidu odbrambenih sistema i oružja od vitalnog značaja za zaštitu života ukrajinskih građana.

Ovo je još jedan u nizu napada koji je uzdrmao Ukrajinu, potvrđujući ozbiljnost situacije i hitnu potrebu za međunarodnom podrškom u zaustavljanju ruske agresije, rekao je Zelenski.

Rumunija šalje Patriot sisteme Ukrajini

Donji dom rumunskog parlamenta usvojio je u utorak nacrt zakona kojim se odobrava donacija odbrambenog raketnog sistema Patriot Ukrajini.

Rumunija, članica NATO-a od 2004., deli 650 kilometara dugu granicu s Ukrajinom.

Tokom ruskih napada na ukrajinske luke na drugoj strani Dunava, krhotine dronova često padaju na rumunsku teritoriju.

Nakon što predsednik Klaus Johanis potpiše spomenuti dokument i on postane zakonski akt, vlada će izdati nalog da se donacija sprovede.

Rumunija je odlučila da donira dva operativna sistema Patriot pod uslovom da ih Savez kasnije nadomesti drugim sistemom Patriot.

U nacrtu zakona koji je parlament usvojio takođe piše da američki zamenski sistemi Patriot ne smeju koštati više od od onog što je Rumunija platila te da će se troškovi platiti iz "nepovratnih stranih izvora".

Rumunija je 2017. potpisala četiri milijarde težak ugovor o kupovini Patriota. Do sada su joj isporučena četiri sistema, dva koja su operativna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading