VELIKI BROJ MRTVIH I RANJENIH U NAPADU, MEĐU NJIMA I DECA! Ruske snage raspalile ISKANDERIMA po ukrajinskiom gradu! (MAPA/VIDEO)

Autor:

Svet

06.09.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad je rezultirao i izbijanjem požara u gradu, uključujući i požar u višespratnici

VELIKI BROJ MRTVIH I RANJENIH U NAPADU, MEĐU NJIMA I DECA! Ruske snage raspalile ISKANDERIMA po ukrajinskiom gradu! (MAPA/VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@bloombergblower

U poslednjem raketnom napadu na Pavlograd, jedna osoba je izgubila život, dok je preko 50 civila povređeno, uključujući troje dece.

Ukrajinske vazduhoplovne snage su saopštile da je pet balističkih projektila tipa Iskander ispaljeno sa ruske teritorije na Pavlograd, mestu u centralnoj Dnjepropetrovskoj oblasti.

Tragični bilans

Guverner Dnjepropetrovske oblasti, Serhij Lisak, objavio je na svom Fejsbuk profilu da su među povređenima osmogodišnja devojčica, četvorogodišnji i 11-godišnji dečak.

Prema informacijama ukrajinskih medija, 18 osoba je prebačeno u bolnicu, pri čemu su dvoje ljudi u teškom stanju.

Napad je rezultirao i izbijanjem požara u gradu, uključujući i požar u višespratnici.

 

 

Posledice napada

Fotografije Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine prikazuju teško oštećenu stambenu zgradu, dok spasioci evakuišu ljude iz zgrade.

Gusti crni dim kulja iz razbijenih prozora, svedočeći o razornom dejstvu napada.

Eskalacija sukoba

Rusija je pojačala svoje vazdušne napade na Ukrajinu od trenutka kada je Kijev prošlog meseca pokrenuo prekograničnu ofanzivu bez presedana na rusku oblast Kursk.

Ova eskalacija sukoba izazvala je ozbiljnu zabrinutost među međunarodnom zajednicom, dok se strahuje od daljeg pogoršanja situacije u regionu.

Kako se situacija dalje bude razvijala, svakako će biti od izuzetne važnosti pratiti reakcije i poteze obe zaraćene strane, kao i posledice koje će ovi sukobi imati na civilno stanovništvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading