OSVOJENA KLJUČNA TVRĐAVA UKRAJINACA! Slomljen tvrd ORAH Kijeva, Rusi slave, stigla GLAVNA VEST sa fronta!

Autor:

Svet

05.09.2024

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oružane snage Rusije napale su u međuvremenu rezerve Oružanih snaga Ukrajine (AFU) u rejonima 16 naselja u Sumskoj oblasti

OSVOJENA KLJUČNA TVRĐAVA UKRAJINACA! Slomljen tvrd ORAH Kijeva, Rusi slave, stigla GLAVNA VEST sa fronta!

Foto: Youtube/Printscreen/Daily Mail

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da se najžešće borbe danas vode na Pokrovskom i Kurahovskom pravcu.

Oružane snage Rusije napale su u međuvremenu rezerve Oružanih snaga Ukrajine (AFU) u rejonima 16 naselja u Sumskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Pojašnjava se da su udari izvedeni uz pomoć operativno-taktičke avijacije, kao i raketnih snaga.

- Operativno-taktička avijacija i raketne snage u Sumskoj oblasti izvele su udare na oblasti u kojima je koncentrisano rezervno osoblje i vojna tehnika - navodi se u saopštenju.

 

 

"Rusija osvojila naselje Zavetno"

Grupa "centar" ruske vojske osvojila je naselje Zavetno u (samoproglašenoj) Donjeckoj Narodnoj Republici, prenose RIA Novosti.

Ovo je značajan napredak ruskih oružanih snaga na teritoriji Ukrajine gde Moskva nastavlja intenzivnije napredovanje kroz teritoriju Ukrajine.

Podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će Rusija nastaviti svoju vojnu operaciju u Ukrajini sve dok ne postigne sve svoje ciljeve, prenela je agencija RIA.

Peskov je naveo da Sjedinjene Države i Evropa nisu pokazale interesovanje za diplomatsko rešenje rata.

Kremlj sada ne vidi nikakve preduslove za mirovne pregovore sa Ukrajinom, prenosi RIA. Ruske vlasti ne razgovaraju o novoj mobilizaciji, kaže portparol Kremlja, a prenosi TASS.

Kremlj saopštava da vojni instruktori iz različitih zemalja rade u Ukrajini i učestvuju u vojnim akcijama i obuci ukrajinskih snaga, prenele su ruske novinske agencije.

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading