ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK SA RATIŠTA U UKRAJINI, UMIRALI SU U MUKAMA! Dron sipa tečni metal, duplo vreliji od lave, po vojnicima! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.09.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura postignuta tokom sipanja tečnog metala je dvostruko veća od temperature otopljene lave, što ukazuje na razornu moć ovog oružja

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK SA RATIŠTA U UKRAJINI, UMIRALI SU U MUKAMA! Dron sipa tečni metal, duplo vreliji od lave, po vojnicima! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Na internetu se nedavno pojavio snimak koji prikazuje dron koji sipa tečni metal po vojnicima skrivenim među drvećem na frontu u Ukrajini.

Ovaj zastrašujući prizor izazvao je veliku pažnju javnosti i izazvao raspravu o novoj vrsti oružja koja se koristi u ratnoj primeni dronova.

Tajna oružja: Otopljeni termit


Prema navodima ukrajinskih medija, dron koji je izveo napad pripada 108. brigadi Teritorijalne odbrane i snimak je napravljen u blizini sela Ukrajinske u Zaporoškoj oblasti.

Vatreni trag koji se vidi na snimku zapravo je otopljeni termit, mešavina aluminijuma i oksida gvožđa, poznata po svojoj ekstremno visokoj temperaturi od preko 2.200 stepeni Celzijusa.

Ova temperatura je dvostruko veća od temperature otopljene lave, što ukazuje na razornu moć ovog oružja.

Reakcije i tvrdnje

Kijev indipendent i ruski Telegram kanali tvrde da je njihova vojska odgovorna za ovaj napad, dok se snimak takođe pojavio na društvenoj mreži X (bivši Tviter) na nalogu OSINT Tehnikal, koji prati ratna dešavanja u Ukrajini.

Navodi se da je dron napao ruske vojnike koji su bili skriveni među drvećem.

Njuzvik prenosi tvrdnje Ukrajinskog vojnog centra da otopljeni termit može da probije oklopna vozila, što dodatno naglašava opasnost od ovog novog oružja.

 

 


Ovaj događaj baca novo svetlo na rat koji se odvija na frontu u Ukrajini i postavlja pitanje o etičnosti i posledicama upotrebe ovakvih sredstava u ratovanju.

 

 

S obzirom na ekstremnu temperaturu otopljenog termita, njegova upotreba može izazvati ozbiljne posledice po vojnike i opremu na terenu.

Ovaj incident sigurno će izazvati reakciju međunarodne zajednice i postaviti nova pitanja o regulaciji upotrebe bespilotnih letelica i oružja visokog stepena razaranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading