LIVIDIRAN OZLOGLAŠENI KOMANDANT HAMASA! Pio sok u kući Izraelca kojeg je ubio pred decom!

Autor:

Svet

03.09.2024

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored njega, likvidirano je još sedam saboraca ovog hamasovog vojnog komandanta

LIVIDIRAN OZLOGLAŠENI KOMANDANT HAMASA! Pio sok u kući Izraelca kojeg je ubio pred decom!

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska i obaveštajna agencija Šin Bet saopštili su danas da je u izraelskom vazdušnom napadu likvidiran Ahmad Favzi Muhamad Vadija, komandant Hamasove brigade Nukba i njegovih sedam saboraca.

U saopštenju se podseća da je Ahmad Favzi Muhamad Vadija na paraglajderu predvodio napad Hamasa na jug Izraela 7. oktobra 2023. godine, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski dnevnik navodi da je Vadija posebno bio poznat kao terorista koji je pio sok u porodičnoj kući Gila Tasa koji je ubijen pred svojom decom.

IDF navodi da je u vazdušnom napadu ubijeno još sedam pripadnika Hamasvog bataljona Daraj Tufah od kojih je jedan bio uključen u nabavke bombi koje je ta palestinska militantna grupa koristila za probijanje sigurnosne barijere u Gazi 7. oktobra 2023. godine.

Izraelski vazdušni udar se dogodio ispred jedne bolnice, a vojska je izjavila da su preduzete mere kako bi se smanjila šteta za civile, preneo je Tanjug.

Komandant kopnenih snaga IDF general Tamir Jadai podneo ostavku iz ličnih razloga

Komandant Kopnenih snaga izraelske vojske (IDF), general-major Tamir Jadai, podneo je ostavku iz ličnih razloga, saopštila je danas izraelska vojska.

U saopštenju se podseća da je general Jadai bio na čelu kopnenih snaga izraelske vojske poslednje tri godine, prenosi Tajms of Izrael.

Načelnik generalštaba IDF-a, general-potpukovnik Herci Halevi i izraelski ministar odbrane Joav Galant prihvatili su Jadaijevu ostavku, saopšteno je iz IDF uz napomenu da će ostavka stupiti na snagu u narednim nedeljama, nakon što se pronađe njegov naslednik, iako još uvek nije jasno ko će ga zameniti na dužnosti komandanta izraelskih kopnenih snaga.

- Jadai će se sada povući, ali kasnije će se kandidovati za važne pozicije u izraelskoj vojsci - dodaje se u saopštenju IDF, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading