TRAMP GASI VATRU NA BLISKOM ISTOKU! Hitno pozvao Netanjahua, pa mu poručio OVO

Autor:

Svet

15.08.2024

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da republikanac već počinje da svoje reči pretvara u dela

TRAMP GASI VATRU NA BLISKOM ISTOKU! Hitno pozvao Netanjahua, pa mu poručio OVO

Foto: Tanjug/AP

Republikanski predsednički kandidat na predstojećim izborima u SAD Donald Tramp razgovarao je telefonom sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom o prekidu vatre u Gazi i sporazumu o oslobađanju talaca, objavio je portal Aksios, pozivajući se na dva američka izvora,a prenosi Tanjug.

Jedan izvor je rekao da je poziv Trampa imao za cilj da ohrabri Netanjahua da prihvati sporazum o primirju, ali je naglasio da ne zna da li je to zaista ono što je bivši američki predsednik rekao Netanjahuu, prenosi Rojters.

Trampova kampanja nije odgovorila na zahtev za komentar.

Krajem prošlog meseca, Netanjahu je posetio SAD i sastao se sa predsednikom Džoom Bajdenom, najverovatnijom demokratskom predsedničkom kandidatkinjom Kamalom Haris i Trampom.

Egipat, Sjedinjene Američke Države i Katar zakazali su za danas novu rundu pregovora o prekidu vatre u Gazi.

Američki predsednik Džozef Bajden je u obraćanju 31. maja izneo predlog o prekidu vatre u tri faze i Vašington i regionalni posrednici od tada pokušavaju da dogovore sporazum o primirju i oslobađanju talaca.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden

Hamas je juče saopštio da neće učestvovati u novoj rundi pregovora o prekidu vatre u Gazi u Kataru, ali je zvaničnik koji je upućen u razgovore rekao da posrednici očekuju da će se nakon sastanka konsultovati sa grupom.

Vašington, najvažniji saveznik Izraela, rekao je da će prekid vatre u Gazi smanjiti rastuću pretnju da se rat proširi na Bliski istok nakon nedavnog ubistva političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Iranu i vojnog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u Bejrutu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading