PECAROŠ SNIMIO UNIŠTENJE UKRAJINSKE BESPILOTNE LETELICE KAMIKAZE! Dron je eksplodirao tačno iznad njegove glave! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.09.2024

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad ukrajinskih dronova na teritoriji Ruske Federacije je gotovo svakodnevna pojava

PECAROŠ SNIMIO UNIŠTENJE UKRAJINSKE BESPILOTNE LETELICE KAMIKAZE! Dron je eksplodirao tačno iznad njegove glave! (VIDEO)

Foto: Telegram/Printscreen/Vesti sa fronta

Na proruskom Telegram nalogu "Vesti sa fronta" objavljen je neverovatan video snimak na kojem se vidi trenutak obaranja ukrajinskog drona od strane ruskih trupa.

U objavi nije data tačna lokacija na kojoj je snimak nastao, ali se pretpostavlja da je u pitanju bio napad ukrajinskih dronova na teritoriji Ruske Federacije, koji je gotovo svakodnevna pojava, kao i napad ruskih dronova na teritoriji Ukrajine.

Takođe, nije poznato koliko daleko je ovaj dron leteo, ukoliko je ušao u vazdušni prostor Rusije.

Naime, na snimku se vidi kako je jedan pecaroš snimio sam trenutak uništenja ukrajinske bespilotne letelice kamikaze "Lutij" tokom neprijateljskog napada, što je dato i u opisu videa.

 

 

Napadi bespilotnih letelica su česti sa obe strane. I ruske i ukrajinske snage vrše napade dronovima jedni na druge, a mete su uglavnom strateški, infrastrukturni i vojni objekti, mada se često dešava da žrtve ovih napada budu i sami civili.

Upotreba dronova kamikaza i drugih bespilotnih letelica prvu ozbiljniju i najveću ulogu je imala tokom Drugog karabaškog rata kada su azerbejdžanske snage nanele neverovatne i ključne udarce jermenskim trupama u Nagorno-Karabahu što je dovelo do pada morala među karabaškim Jermenima, brzog gubitka teritorijalne nadmoći i kasnije, poraza u ratu.

Bespilotne letelice su jedan od najpodmuklijih oblika modernog ratovanja, jer ove letelice ne ostavljaju trag u vazdušnom prostoru, teško ih je detektovati i PVO sistemi ne reaguju u potpunosti, tako da dronovi uspevaju da zađu gotovo neprimećeno veoma duboko u neprijateljsku teritoriju i zadaju snažan udarac po strateškoj infrastrukturi neprijatelja.

Time se ratno vazduhoplovstvo napadača ne izlaže riziku od gubitaka skupocenih bombardera ili borbenih aviona ili gubitka života pilota.

(Republika/V.M.)

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading