SNAŽAN OSVETNIČKI UDAR RUSIJE NA UKRAJINU! Ovaj grad je ponovo ZASUT bombama!

Autor:

Svet

15.08.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadu su oštećene administrativne zgrade, obdanište i više od 20 privatnih kuća

SNAŽAN OSVETNIČKI UDAR RUSIJE NA UKRAJINU! Ovaj grad je ponovo ZASUT bombama!

Foto: Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

U ruskim napadima vođenim bombama u severoistočnom ukrajinskom regionu Harkov danas su poginule najmanje dve osobe, a sedam je povređeno, saopštile su lokalne vlasti.

U napadu je pogođeno preduzeće u okrugu Kupjansk, napisao je regionalni guverner Oleh Sinjehubov na Telegram kanalu, preneo je Rojters.

Foto: AP Alexander Zemlianichenko, AP Sergei Savostyanov, AP Gavriil Grigorov,Public, , AP Evan Vucci

 

On je naveo da je jedan radnik povređen. Istovremeno, šest osoba, uključujući 12-godišnje dete, ranjeno je u selu Zoločiv kada su ruske snage bacile dve bombe, saopštila je regionalna policija na Telegramu.

U napadu su oštećene administrativne zgrade, obdanište i više od 20 privatnih kuća, dodala je policija.

Harkov je dugo meta ruskih napada

Harkov, drugi po veličini grad u Ukrajini i okolni region su dugo meta ruskih napada, a ruske trupe mesecima gađaju ukrajinske pogranične regione veoma razornim navođenim bombama.

Moskva poriče da gađa civile ili civilnu infrastrukturu u Ukrajini, preneo je Tanjug.

Podsetimo, u ruskom raketnom napadu na Harkov, početkom avgusta, u Ukrajini oštećena je zgrada dnevne bolnice, saopštio je gradonačelnik Harkova Igor Teherov.

On je rekao da je poznato da je u trenutku napada u zgradi bilo dvoje pacijenata koji su se lečili od akutnog stresnog napada, kao da se pod ruševinama verovatno nalazi još ljudi, prenosi Rojters.

Lokalne vlasti su ranije saopštile da je ruski udar na centralni deo Harkova izazvao požar, preneo je Tanjug.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov obišao je tada trupe grupe Centar u zoni specijalne operacije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

- Načelnik Generalštaba je saslušao izveštaje komandanata formacija na krasnoarmejskom i aleksandro-kalinovskom pravcu o stanju u zoni odgovornosti. Sumirao je rezultate i postavio zadatke za dalje akcije - navedeno je u saopštenju, a prenosi RIA Novosti.

Gerasimov je uručio državna priznanja vojnim licima koja su pokazala hrabrost u izvršavanju borbenih zadataka.

Prema izveštajima ruskog Ministarstva odbrane, jedinice grupe Centar preuzele su kontrolu nad šest sela na teritoriji samoproglašene Donjecke Narodne Republike, čije je pripajanje proglasila Rusija, preneo je Tanjug.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading