HAOS U MOSKOVSKOJ OBLASTI! Ukrajina napala Rusiju sa 158 dronova, pogođene elektrane, pojavili se DRAMATIČNI SNIMCI (VIDEO)

Autor:

Svet

01.09.2024

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Konakovu u Tverskoj oblasti vatra je izbila na području lokalne elektrane nakon napada bespilotnih letelica

HAOS U MOSKOVSKOJ OBLASTI! Ukrajina napala Rusiju sa 158 dronova, pogođene elektrane, pojavili se DRAMATIČNI SNIMCI (VIDEO)

Foto: https://x.com/PStyle0ne1

Ukrajina je pokrenula dugotrajne napade dronovima na elektrane i rafinerije u Moskovskoj i susednoj Tverskoj oblasti, a ukupno je na nebu širom Rusije uočeno 158 neprijateljskih bespilotnih letelica.

Rojters prenosi da su to jutros saopštili ruski zvaničnici i mediji.

Oni su naveli da je na desetine dronova uništeno i u drugim delovima Rusije.

Ukrinform prenosi navode Telegram kanala Astra da je "u Konakovu u Tverskoj oblasti vatra izbila na području lokalne elektrane nakon napada bespilotnih letelica".

Prethodno su objavljena svedočanstva stanovništva Moskovske oblasti da je dron pogodio elekranu "Kašira" u tom delu Rusije.

Navodi se da su guverneri nekoliko ruskih oblasti i moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin objavili da je došlo do napada dronovima i dejstva sistema protivvazdušne odbrane (PVO).

Britanska agencija navodi je i Telegram kanal Baza, za koji Rojters navodi da je blizak ruskim bezbednosnim službama, objavio da su snažne eksplozije odjeknule u blizini elektrane Konakovo u Tverskoj oblasti, koje je jedan od najvećih proizvođača struke u centralnom delu Rusije.

Igor Rudenja, guverner Tverske oblasti, rekao je da je pet dronova uništeno u toj oblasti severozapadno od ruske prestonice.

On nije pominjao da li je bilo neke štete u tom napadu.

- Dron koji je lansirala Ukrajina uništen je blizu Moskvske naftne rafinerije - naveo je gradonačelnik Sobjanin i dodao da nije bilo štete niti pretnje po proizvodni proces u rafineriji.

 

 

Rojters navodi da je vlasnik te rafinerije "Gazpromnjeft", naftni ogranak ruskog giganta u proizvodnji gasa "Gazproma", a to postrojenje se nalazi u jugoistočnom delu Moskve.

- Nekih 26 dronova koje je lansirala Ukrajina uništeni su iznad Brjanske oblasti - objavio je na Telegramu Aleksandar Bogomaz, guverner te pogranične oblasti na jugozapadu Rusije.

Guverneri Kurske, Lipecke, Rjazanske i Tulske oblasti prijavili su da iznad tih područja uništeno po nekoliko ukrajinskih bespilotnih letelica, dok je iznad Voronješke oblasti oboreno više od deset dronova.

Prema prvim informacijama iz tih oblasti, u napadima nije bilo povređenih niti štete.

Rojters napominje da "Rusija retko objavljuje pune razmere štete nanete u ukrajinskim vazdušnim udarima".

Britanska agencija navodi da ne može nezavisno da potvrdi ove izveštaje, a iz Ukrajine za sada nema komentara o napadima.

Podseća se da Kijev vrši pritisak na američke vlasti da Ukrajini odobre korišćenje oružja dobijenog od saveznika za udare duboko unutar Rusije.

Pošto se domaća proizvodnja dronova u Ukrajini munjevito razvija, Kijev i u međuvremenu pojačava napade njima na energetsku, vojnu i transportnu infrastrukturu Rusije koja je od ključne važnosti za ratne planove Moskve.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading