UKRAJINCI UDARILI 1.500 KILOMETARA UNUTAR RUSIJE! Prvi napad na ovu oblast od početka rata! Izbio požar u blizini naftnog postrojenja

Autor:

Svet

28.08.2024

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sokolov je naveo da nema izveštaja o žrtvama ili šteti

UKRAJINCI UDARILI 1.500 KILOMETARA UNUTAR RUSIJE! Prvi napad na ovu oblast od početka rata! Izbio požar u blizini naftnog postrojenja

Foto: Tanjug/AP, Wallpaper flare

Ukrajinski dronovi napali su grad Kotelnič u ruskoj Kirovskoj oblasti.

To je danas objavio Aleksandar Sokolov, guverner te oblasti.

Kijev indipendent prenosi tvrdnju Sokolova da je ruska protivvazdušna odbrana (PVO) oborila dva drona, a da su tri borbene bespilotne letelice "pale" i pokrenule požar u blizini naftnog postrojenja "Zenit".

 

 

- Dronovi su ciljali rezervoar sa naftnim proizvodima - naveo je guverner.

Sokolov je naveo da nema izveštaja o žrtvama ili šteti i da je situacija "pod kontrolom".

Kotelnič se nalazi na oko 1.500 kilometara od granice s Ukrajinom.

Kijev indipendent navodi da je ovo prvi izveštaj o napadu dronovima na rusku Kirovsku oblast od početka invazije punog obima koju je Moskva pokrenula na Ukrajinu.

Podsetimo, republikanac Majk Volc, član Predstavničkog doma američkog Kongresa, otkrio je strategiju republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa za zaustavljanje rata u Ukrajini.

Strategija se sastoji od energetske dominacije SAD, strogih sankcija Rusiji i diplomatskog pritiska na Ukrajinu.

Osvrćući se na Trampovu strategiju, Volc je za Newsmax istakao da bi bivši predsednik SAD zauzeo značajno drugačiji pristup ukrajinskom sukobu od aktuelnog predsednika Džoa Bajdena.

- Šta bi predsednik Tramp uradio da okonča rat u Ukrajini? Pa, reći ću vam šta bi uradio: oslobodio bi američku naftu i gas na globalnom tržištu. Spustio bi cenu nafte - rekao je Volc i objasnio da bi se Tramp, snižavanjem globalnih cena nafte, usredsredio na podrivanje finansijske stabilnosti Rusije, što je strategija osmišljena da oslabi jednu od glavnih ruskih ekonomskih linija spasavanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading