RUSIJA POKRENULA MASOVNI NAPAD NA UKRAJINU! Eksplozije odjekuju u Kijevu i drugim gradovima! (VIDEO)

Autor:

Svet

26.08.2024

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozije su se takođe čule i u Harkovu, objavio je gradonačelnik Ihor Terehov

RUSIJA POKRENULA MASOVNI NAPAD NA UKRAJINU! Eksplozije odjekuju u Kijevu i drugim gradovima! (VIDEO)

Foto: X/Tim White/Printscreen

Eksplozije jutros odjekuju u ukrajinskoj prestonici Kijevu i drugim gradovima širom zemlje pošto je Rusija pokrenula veliki napad raketama i dronovima.

Kijev indipendent prenosi da su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile širom Ukrajine nešto pre šest sati po lokalnom vremenu.

Izveštači ovog sajta javljaju da su se prve eksplozije u glavnom gradu čule nekih dva i po sata kasnije, a zatimje usledilo i više drugih par minuta kasnije.

- Eksplozije su se takođe čule i u Harkovu - objavio je gradonačelnik Ihor Terehov.

 

 

Podsetimo, nekoliko ljudi povređeno je u napadu dronova na grad Saratov, a među povređenima jedna žena je u teškom stanju i lekari se bore za njen život, izjavio je jutros gubernator Saratovske oblasti Roman Busargin.

On je na Telegramu napisao da su u napadu oštećene stambene zgrade.

- Nažalost, ima povređenih. Jedna žena je hospitalizovana u teškom stanju i lekari se bore za njen život. Ostali su zbrinuti na licu mesta - naveo je Busargin, a prenosi RIA Novosti.

On je prethodno izjavio da je protivvazdušna odbrana jutros uništila dronove iznad Saratovske oblasti i da su ostaci dronova pali na stambene zgrade u Saratovu i Engelsu.

Od početka napada na Ukrajinu u februaru 2022. godine, Moskva gotovo svakodnevno saopštava o napadima ukrajinskih dronova na pogranične i centralne delove Rusije.  

Udaljenost između Saratova i ukrajinske granice je oko 450 kilometara.

Rusija ima vojnu bazu strateškog bombardera u Engelsu koju je Ukrajina više puta napala otkako je Moskva pokrenula svoju invaziju u punom obimu u februaru 2022.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading