RUSIJA ZASULA UKRAJINU RAKETAMA! Još jedan veliki napad - korišćeni dronovi i Kindžali, ima mrtvih!

Autor:

Svet

27.08.2024

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi dan stravičnih napada.

RUSIJA ZASULA UKRAJINU RAKETAMA! Još jedan veliki napad - korišćeni dronovi i Kindžali, ima mrtvih!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Vladimir Zelenski, rat u Ukrajini

Rusija je jutros izvela novi napad na Ukrajinu, koristeći rakete i bespilotne letelice, a na meti su bili Kijevska, Zaporoška oblast, Hersonska oblast i Krivi Rog, prenose ukrajinski mediji.

Prema dosadašnjim informacijama, u napadima su poginule tri osobe.

U raketnom napadu na Krivi Rog dve osobe su poginule, oštećene su kuće, prodavnice i vozila, izjavio je načelnik vojne uprave Krivog Roga Jevhen Sitničenko, prenosi Ukrinform.

Interfaks Ukrajina navodi da su regionalne vlasti saopštile da je jedna osoba poginula, a dve ranjene u napadu na Zaporožje.

Eksplozije su se čule i u Hmeljničkoj oblasti, a tri hipersonične rakete Kindžal ispaljene su na zapadne regione, prenosi Unian.

Rusija je i u noći između nedelje i ponedeljka i u ponedeljak ujutro izvela masovni napad na Ukrajinu raketama i dronovima, tokom koje je ispalila 127 projektila i 109 dronova. 

U tim napadima sedam ljudi je poginulo, a 47 je povređeno

Oštećeni su objekti energetske infrastrukture.

Zelenski: Spremamo im odgovor!

Ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, je juče razgovarao sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandrom Sirskim, o odgovoru na ruske raketne napade.

- Danas je dan počeo odvojenim dugim razgovorom sa načelnikom Generalštaba, Sirskim, kako o odbijanju raketnog napada, u detaljima, tako i o našem odgovoru Rusiji. Mi se pripremamo, i u vezi sa upotrebom F-16 i u vezi sa operacijom u Kurskoj oblasti - rekao je on u večerašnjem video-obraćanju, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, tokom poslednjeg dana Odbrambene snage su dobile veću kontrolu i još jednom popunile fond za razmenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading