ZELENSKI KRENUO NA MOSKVU! Kijev pokrenuo jedan od najvećih napada na rusku prestonicu od početka rata

Autor:

Svet

21.08.2024

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska PVO se grčevito branila, Ukrajinci nastavljaju da vrše pritisak

ZELENSKI KRENUO NA MOSKVU! Kijev pokrenuo jedan od najvećih napada na rusku prestonicu od početka rata

Foto: Youtube-Guardian, Facebook-Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”

Ruske snage PVO su tokom noći i jutra do sada oborile 10 bespilotnih letelica koje su letele ka Moskvi, a to je jedan od najvećih pokušaja napada na glavni grad Rusije dronovima ikad, saopštio je gradonačelnik Sergej Sobjanin.

Ranije je gradonačelnik Moskve prijavio osam oborenih bespilotnih letelica u Podmoskovlju  na Telegramu, prenosi RIA Novosti.

Guverner Brjanske oblasti Rusije Aleksandar Bogomaz prijavio je jutros sedam oborenih dronova iznad tog regiona, prenosi Interfaks.

- U roku od sat vremena, snage protivvazdušne odbrane Ministarstva odbrane Ruske Federacije otkrile su i uništile sedam bespilotnih letelica tipa aviona - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Bogomaz je dodao da nije bilo žrtava i razaranja.

Ukrajina gotovo svakodnevno pokušava da bespilotnim letelicama napadne ciljeve u pograničnim i centralnim regionima Rusije.

Otkriveno gde se obučavaju ukrajinski vojnici

Portparol američkog Ministarstva odbrane Patrik Rajder rekao je na konferenciji za novinare da zapad nastavlja sa obučavanjem ukrajinskih vojnih pilota da upravljaju lovcima F-16 u američkoj državi Arizona i u Danskoj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Američki lovci F-16

Takođe, on je naglasio da u vezi sa mogućnošću obučavanja ukrajinskih pilota u Ukrajini ''nema šta da kaže'', kao i da „ne zna“ da li američki instruktoriučestvuju u tome.

On je dodao i da Vašington i Kijev razmatraju dugoročne ciljeve napada ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast.

- Međutim, kada se radi o njihovim dugoročnim ciljevima ovde, još uvek razgovaramo o tome sa njima, rekao je zvaničnik Pentagona, misleći na kontakte američkih vlasti i Kijeva u vezi sa prodorom ukrajinskih oružanih snaga u Kursku oblast.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading