IZRAEL SPASAO TAOCA: Hamas ga zarobio pre devet meseci, evo kako je izvučen i u kakvom je stanju

Autor:

Svet

27.08.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navode da je talac izvučen u veoma "kompleksnoj operaciji"

IZRAEL SPASAO TAOCA: Hamas ga zarobio pre devet meseci, evo kako je izvučen i u kakvom je stanju

Foto: Tanjug/AP

Izrael je spasao taoca iz kandži Hamasa, deset meseci nakon otmice.

Izraelska vojska saoštila je danas da su spasili muškarca (52), kojeg je Hamas držao kao taoca u Gazi od 7. oktobra.

Navode da je talac izvučen u veoma "kompleksnoj operaciji".

IDF je naveo da je iz kandži Hamasa izvučen Kaid Farhan Al Kadi. On je spasen na jugu Gaze.

"On je u stabilnom zdravstvenom stanju i prebačen je u bolnicu na ispitivanja. Njegova porodica je obaveštena o svemu", navela je vojska Izraela.

Podsetimo, Noa Argamani, jedan od talaca koje je Hamas zarobio prvog dana napada na Izrael 7. oktobra prošle godine, proslavila je svoj "povratak u život" na zabavi s prijateljima i porodicom.

- Nije idealno da pravimo ovu zabavu dok je rat još traje, dok su naši vojnici na bojnom polju, dok ih je još 109 taoci tamo u Gazi, uključujući mog partnera, koji nam užasno nedostaje - rekla je Noa okupljenima, kao što se vidi na snimku koji se deli društvenim mrežama.

Zabava je nosila naziv "Pleši sa Noom" i prisustvovali su joj prijatelji i porodica, uključujući njenog oca Jakova, koji se takođe obratio okupljenima, rekavši da su čekali 246 dana na Noin povratak.

- Kažem: "Mi smo čekali" jer je cela porodica čekala, a Liora (majka) ju je videla i osetila i bog nam je ispunio želju. Iskreno vam kažem, ja i nisam poznavao Nou. Sedmog oktobra, na dan kad je oteta, upoznao sam Nou zahvaljujući vama, zahvaljujući divnim prijateljima koje ima - rekao je Jakov, koji je plesao s ćerkom na zabavi na kojoj je preovladavala trens muzika, a više o tome čitajte OVDE.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading