NARUŠEN VAZDUŠNI PROSTOR NATO ZEMLJE! U toku potraga za misterioznim objektom

Autor:

Svet

26.08.2024

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objekat su detektovale najmanje tri radarske stanice

NARUŠEN VAZDUŠNI PROSTOR NATO ZEMLJE! U toku potraga za misterioznim objektom

Foto: Printskrin/youtube

Jedan objekat je ušao danas u poljski vazdušni prostor tokom ruskog napada na Ukrajinu i verovatno je sleteo na poljsku teritoriju, javila je poljska državna novinska agencija PAP, pozivajući se na operativnu komandu poljske vojske.

Agencija navodi da je u toku potraga za objektom koji, kako se ističe, nije projektil.

- Tokom masovnog napada u ponedeljak na ukrajinsku teritoriju, verovatno je neki objekat sleteo na poljsku teritoriju - rekao je operativni komandant Oružanih snaga Poljske general Maćej Klis.

Prema njegovim rečima, objekat su detektovale najmanje tri radarske stanice.

Poljska, članica NATO-a, graniči se sa Ukrajinom i pruža podršku Kijevu od početka ruske invazije u februaru 2022. godine, navodi Rojters.

Najmanje pet osoba poginulo je jutros širom Ukrajine kada su ruske snage lansirale više od 100 projektila i oko 100 dronova.

U napadima su oštećeni energetski objekti širom zemlje, a pojedina područja ostala su bez električne energije, a ponegde je nestala i voda, rekli su ukrajinski zvaničnici.

Podsetimo, u ukrajinskoj prestonici Kijevu i drugim gradovima širom zemlje odjekivale su eksplozije od ranog jutra pošto je Rusija pokrenula veliki napad raketama i dronovima.

Kijev indipendent prenosi da su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile širom Ukrajine nešto pre šest sati po lokalnom vremenu.

Izveštači ovog sajta javljaju da su se prve eksplozije u glavnom gradu čule nekih dva i po sata kasnije, a zatimje usledilo i više drugih par minuta kasnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading