"ČITAVA NEMAČKA MORA DA SE SPREMI ZA RAT!" Dramatično upozorenje BUNDESVERA! Sukob sa Rusijom počinje uskoro?!

Autor:

Svet

11.08.2024

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gis je naveo da Nemačka treba da se pripremi za konvencionalni napad Rusije

"ČITAVA NEMAČKA MORA DA SE SPREMI ZA RAT!" Dramatično upozorenje BUNDESVERA! Sukob sa Rusijom počinje uskoro?!

Foto: shutterstock

Nemačka bi trebalo da bude spremna za vojni konflikt širokih razmera sa Rusijom za pet godina, izjavio je danas komandant regionalne komande Bundesvera u Hamburgu Mihael Gis.

- U Nemačkoj smo danas miljama daleko od toga da spoznamo spoljnu pretnju, dok su ljudi u baltičkim zemljama ili Poljskoj, na primer, u sasvim drugačijoj situaciji - rekao je Gis u intervjuu za nemački list Velt.

On je dodao da mu, unutrašnji sat koji ima kao vojnik, govori da će Nemačka za pet godina morati da bude otporna i spremna kao društvo da podnese spoljnu vojnu pretnju.

Berlin je u martu 2023. kao odgovor na ruski napad na Ukrajinu, počeo da razrađuje svoj "Operacioni plan Nemačka", strategiju nacionalne vojne pripremljenosti uz partnerstvo NATO.

Gis je naveo da taj plan predviđa da se Nemačka pripremi "za konvencionalni napad Rusije za pet godina".

On je dodao da je Rusija već angažovana u hibridnom ratu protiv NATO, pošto već nekoliko godina izvodi sajbernapade, sabotaže i kampanje dezinformacija.

- Čitava Nemačka mora se spremiti za rat - poručio je Gis, preneo je Tanjug.

Podsetimo, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev oglasio se povodom članka nemačkog "Bilda" o oklopnim vozilima nemačke proizvodnje u Kurskoj oblasti.

- Nemački list "Bild" objavio je revanšistički članak u kojem s ponosom najavljuje povratak nemačkih tenkova na rusko tlo. Kao odgovor učinićemo sve da dovezemo najnovije ruske tenkove na Trg republike - poručio je Medvedev na društvenoj mreži Iks.

"Bild" je danas komentarisao upad ukrajinske vojske na teritoriju Rusije, navodeći da je nekoliko borbenih vozila pešadije "marder" primećeno među opremom koju ukrajinska vojska koristi u svojoj ofanzivi pokrenutoj nedavno.

Posebno se ističe to što je rusko Ministarstvo odbrane objavilo snimke na kojima se vidi kako ruski borci "lansetima" uništavaju nemačke oklopnjake.

Vesti o upotrebi nemačkog naoružanja u napadima na teritoriju Ruske Federacije, koja je međunarodno priznata, izazvala je pomešane reakcije u Nemačkoj.

Šef Komiteta za odbranu u okviru Bundestaga Markus Faber izjavio je da on nema problem sa takvim razvojem događaja, jer "svako oružje koje se isporuči Kijevu, prestaje da bude nemačko i postaje ukrajinsko".

On je dodao da su i teritorija Ukrajine i teritorija Rusije "ratna zona".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading