PRAVO U CENTAR! GORI OBJEKAT RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE! Ukrajinski blickrig urodio plodom

Autor:

Svet

22.08.2024

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski napad iznenadio Ruse u Volgogradskoj oblasti

PRAVO U CENTAR! GORI OBJEKAT RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE! Ukrajinski blickrig urodio plodom

Foto: X/Daily News Dispatch/Printscreen

Ruske snage PVO odbile su napad ukrajinskih bespilotnih letelica na teritoriji Volgogradske oblasti, većina dronova je uništena, a zbog pada jednog oborenog drona izbio je požar na vojnom objektu, saopštio je guverner region Andrej Bočarov.

On je u objavi na Telegramu dodao da je napad bio u reonu Marinovka i da je zbog pada bespilotne letelice izbio požar na teritoriji objekta ruskog Ministarstva odbrane, ali nije precizirao o kom je objektu reč, prenosi agencija RIA Novosti.

- Vatrogasno-spasilačke službe su odmah počele sa gašenjem požara na teritoriji objekta Ministarstva odbrane - saopštio je Bočarov.

Rojters prenosi da se u rejonu sela Marinovka nalazi ruska vojna vazduhoplovna baza.

Podsećamo da su ruske snage PVO preksinoć i juče ujutru oborile najmanje 10 bespilotnih letelica koje su letele ka Moskvi, što je bio jedan od najvećih pokušaja napada na glavni grad Rusije dronovima ikad, saopštio je gradonačelnik Sergej Sobjanin.

Ranije je gradonačelnik Moskve prijavio osam oborenih bespilotnih letelica u Podmoskovlju  na Telegramu, prenosi RIA Novosti.

Guverner Brjanske oblasti Rusije Aleksandar Bogomaz prijavio je jutros sedam oborenih dronova iznad tog regiona, prenosi Interfaks.

- U roku od sat vremena, snage protivvazdušne odbrane Ministarstva odbrane Ruske Federacije otkrile su i uništile sedam bespilotnih letelica tipa aviona - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Bogomaz je dodao da nije bilo žrtava i razaranja.

Ukrajina gotovo svakodnevno pokušava da bespilotnim letelicama napadne ciljeve u pograničnim i centralnim regionima Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading