ZELENSKI TVRDI DA SU RUSI U NAPADU KORISTILI RAKETU IZ OVE ZEMLJE: Otkrio i šta je potrebno za približavanje kraju rata

Autor:

Svet

11.08.2024

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je naveo da stručnjaci i dalje rade na utvrđivanju tačnih podataka u vezi sa raketom upotrebljenom u napadu

ZELENSKI TVRDI DA SU RUSI U NAPADU KORISTILI RAKETU IZ OVE ZEMLJE: Otkrio i šta je potrebno za približavanje kraju rata

Foto: Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Tanjug/AP

Ruske snage su verovatno koristile severnokorejsku raketu u vazdušnom napadu tokom noći na Kijev, u kojem su poginuli otac i njegovo četvorogodišnje dete, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Prema preliminarnim informacijama, Rusi su koristili severnokorejski projektil u ovom napadu, još jednom namernom terorističkom napadu na Ukrajinu", napisao je Zelenski na društvenoj mreži X.

Zelenski je naveo da stručnjaci i dalje rade na utvrđivanju tačnih podataka u vezi sa raketom upotrebljenom u napadu u kojem su povređene tri osobe, među kojima je i 12-godišnji dečak.

Ukrajinski predsednik je naveo da je samo tokom ove sedmice ruska vojska na Ukrajinu lansirala više od 30 projektila i više od 800 navođenih bombi.

Zelenski je zahvalio svim partnerima koji Ukrajini obezbeđuju protivvazdušne sisteme i borbene avione, ali je dodao da bi za približavanje kraju rata bilo potrebno da se ukrajinskim snagama ukinu ograničenja za korišćenje naoružanja dugog dometa.

Podsetimo, Zelenski je povodom ofanzive Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast u Rusiji, izjavio da se rat u ovom trenutku "kreće na teritoriji agresora".

- Danas je glavnokomandujući, Oleksandar Sirski, već nekoliko puta izveštavao o frontu i našim dejstvima i guranju rata na teritoriju agresora, a svaka naša jedinica odbrambenih snaga dokazuje da zaista zna kako da vrati pravdu i garantuje upravo onakav pritisak kakav je potreban - rekao je Zelenski.

On je istakao da ukrajinske snage obraćaju pažnju na svaki deo fronta, a posebno na područja najteže pogođena borbama, uključujući Sumsku i Harkovsku oblast, kao i Pokrovskij, Toreckij i Kramatorsk u Donjeckoj oblasti, prenosi Unian.

Ukrajinska agencija navodi da Moskva šalje privatne snage bezbednosti da brane Kursk, kao i da je upad ukrajinskih snaga u tu oblast naterao ruske državljane da preispituju da li predsednik, Vladimir Putin, može da garantuje njihovu bezbednost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading