SADA UKRAJINA POSTAVLJA USLOVE: Evo šta Kijev traži od Putina, ukoliko ruski lider želi da se ofanziva u Kursku zaustavi!

Autor:

Svet

13.08.2024

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske vlasti su uverene da je njihova teritorija nepovrediva, ali da Ukrajina napadom na Kursku oblast pokazuje da to nije tačno

SADA UKRAJINA POSTAVLJA USLOVE: Evo šta Kijev traži od Putina, ukoliko ruski lider želi da se ofanziva u Kursku zaustavi!

Foto: Liveuamap.com, Shutterstock

Ukrajina nije zainteresovana da "zauzme teritoriju" Rusije u regionu Kurska, saopšteno je iz Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine.

Ofanziva u Kurskoj oblasti će, navode iz Ministarstva, prestati kada Rusija pristane na mir.

- Što pre Rusija pristane da uspostavi pravedan mir, pre će prestati ukrajinski napadi na rusku teritoriju. Dok god Putin nastavlja rat, dobijaće odgovore od Ukrajine - rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Georgij Tihi.

Ukrajinske operacije u regionu, istakao je on, pomažu liniji fronta jer onemogućavaju da Rusija premesti dodatne jedinice u Donjeck, ukrajinski region pod ruskom kontrolom.

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak prethodno je izjavio, komentarišući napad ukrajinskih snaga na Kursku oblast u Rusiji, da postoje samo dva načina da se okonča rat i da Rusija "shvati šta su pravila ratovanja".

 

 

Podoljak je na Telegramu napisao da je prvi način uništavanje ratne infrastrukture kopnenim operacijama, dodajući da je upravo to ono što Ukrajina može da uradi i što je potrebno za obaveznu zaštitu ukrajinskog stanovništva u pograničnim oblastima, prenosi Unian.

Prema njegovim rečima, drugi način je izvođenje udara duboko u Rusiji, ali za to je potrebno mnogo projektila i ukidanje neformalnih zabrana upotrebe tih raketa za udare na teritoriji Ruske Federacije.

- Ovo je rat bez pravila vođenja rata. Rusija koristi svoje teritorije da rasporedi artiljeriju, višecevne raketne bacače, male vazdušne baze, lansere za balistiku za velike napade na civilno stanovništvo druge zemlje - naveo je Podoljak.

Dodao je da su istovremeno ruske vlasti uverene da je njihova teritorija nepovrediva, ali da Ukrajina napadom na Kursku oblast pokazuje da to nije tačno, preneo je Blic.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading