FANTASTIČNA DIVERZIJA RUSKOG VOJNIKA, ZA OVO ĆE DOBITI ORDEN! Borbeno vozilo Ukrajinaca uništeno na NEVEROVATAN način! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.08.2024

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čim je odradio posao, Rus se dao u beg, a sve je snimljeno kamerama iz vozila i drona

FANTASTIČNA DIVERZIJA RUSKOG VOJNIKA, ZA OVO ĆE DOBITI ORDEN! Borbeno vozilo Ukrajinaca uništeno na NEVEROVATAN način! (VIDEO)

Foto: Telegram/Printscreen/Алексей Смирнов

Vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti, Aleksej Smirnov, obavestio je javnost putem svog Telegram kanala o incidentu koji se dogodio u pograničnoj oblasti.

Prema njegovim rečima, ruski vojnik primetio je parkirani neprijateljski BMP-1 i odlučio da ga polije benzinom i zapali.

- Ruski vojnik je primetio parkirani neprijateljski BMP-1 u jednom od pograničnih područja Kurske oblasti, a onda ga je polio benzinom i zapalio - napisao je on.

 

 

Reakcija lokalnih vlasti

Smirnov je izrazio nadu da će se lično sastati sa svakim herojem nakon što neprijatelj bude izbačen iz regiona.

Ova izjava naglašava važnost koju lokalne vlasti pridaju bezbednosti i odbrani teritorije.

Invazija ukrajinskih snaga

Ovaj neobični napad se dogodio nakon invazije Oružanih snaga Ukrajine na teritoriju Kurske oblasti koja je počela 6. avgusta.

Važno je napomenuti da je napredovanje ukrajinskih formacija zaustavljeno, a vanredno stanje je proglašeno u Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti radi osiguranja bezbednosti građana.

Ovaj događaj naglašava ozbiljnost situacije na granici između Rusije i Ukrajine, kao i značaj koji lokalne vlasti pridaju zaštiti svoje teritorije.

Ukrajinci objavili video zarobljenih Rusa i Čečena

Ukrajinski specijalci zarobili su ukupno 102 pripadnika 488. gardijskog motorizovanog puka i Kadirovljeve jedinice "Ahmat".

Ovo je najveći jednokratni "ulov" od početka sveopšteg napada na Ukrajinu, rekli su oni.

Ukrajina je u sredu saopštila da su njene snage od početka dana napredovale jedan do dva kilometra u regionu Kursk i da su završile čišćenje Sudže od ruskih snaga.

- Nastavljamo da napredujemo u Kurskoj oblasti. Od kilometra do dva u različitim oblastima od početka dana. I više od 100 ruskih ratnih zarobljenika u istom periodu - rekao je ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski.

Kijev tvrdi da je do sada preuzeo kontrolu nad više od 1.000 kvadratnih kilometara ruske teritorije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading