TOTALNO LUDA SCENA! Englezi izlaze iz paba, a korteo muslimana prolazi pored njih! Nećete verovati šta se desilo! (VIDEO)

Autor:

Svet

07.08.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska policija saopštila je danas da je 6.000 policajaca spremno za nerede koji se očekuju noćas

TOTALNO LUDA SCENA! Englezi izlaze iz paba, a korteo muslimana prolazi pored njih! Nećete verovati šta se desilo! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Britanska policija danas se priprema za nove antiislamske nerede zbog najava krajnje desnih grupa da će napadati centre za tražioce azila i imigrantske objekte širom zemlje.

Najavljeno je sto protesta krajnje desnice.

Antifašistički demonstranti takođe su najavili da će održati svoje skupove i u kasnim popodnevnim satima počeli su da se okupljaju po engleskim gradovima, uoči najavljenih protesta desničara. 

Pojavio se video iz grada Akringtona na severu Engleske koji prikazuje grupu muslimana kako hodaju gradom, a pozdravljaju ih ljudi koji su, čini se, izašli iz paba. 

Snimak podeljen na Iksu prikazuje kako muslimani grle jednu ženu i rukuju se s drugim muškarcem ispred onoga što izgleda kao pab s engleskom zastavom okačenom na prozoru.

Neko u videu može se čuti kako govori "alhamdulillah" - što na arapskom znači hvala Bogu.

Podsetimo, britanske vlasti veruju kako su društvene mreže odigrale važnu ulogu u raspirivanju pobune protiv useljenika koja je zahvatila gradove širom zemlje.

Britanska policija saopštila je danas da je 6.000 policajaca spremno za nerede koji se očekuju večeras.

Policija se u sredu priprema za nove protivislamske nerede zbog najava krajnje desnih grupa da će napadati centre za tražioce azila i imigrantske kancelarije širom zemlje, zbog čega su antifašistički demonstranti takođe najavili svoje skupove.

Britanska policija saopštila je danas da je 6.000 policajaca spremno za nerede koje je putem izvora otkrila da se spremaju na 30 lokacija, a građanima se obratio i gradonačelnik Londona Sadik Kan, koji je na "X" poručio da nasilje i neredi neće biti tolerisani.

- Neredi, rasizam i nasilje koje smo mogli da vidimo protekle nedelje širom zemlje zaista su šokantni. Svestan sam izveštaja desničarskih grupa kako će napasti određene lokacije u Londonu i ono što mogu da kažem jeste da: ukoliko prekršiš zakon, snosićeš posledice - napisao je Kan.

Koliko je napeta atmosfera govori i podatak da vlasnici trgovina prekrivaju izloge daskama ili drugim materijalima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading