ENGLESKA JE U PLAMENU, GRAĐANSKI RAT POKUCAO I NA NJIHOVA VRATA! 6.000 specijalaca na ulicama! U toku su sukobi OGROMNIH razmera! (VIDEO)

Autor:

Svet

07.08.2024

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija se priprema za nove protivislamske nerede zbog najava krajnje desnih grupa

ENGLESKA JE U PLAMENU, GRAĐANSKI RAT POKUCAO I NA NJIHOVA VRATA! 6.000 specijalaca na ulicama! U toku su sukobi OGROMNIH razmera! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/CNN-News18

Britanske vlasti veruju kako su društvene mreže odigrale važnu ulogu u raspirivanju pobune protiv useljenika koja je zahvatila gradove širom zemlje.

Britanska policija saopštila je danas da je 6.000 policajaca spremno za nerede koji se očekuju večeras.

Policija se u sredu priprema za nove protivislamske nerede zbog najava krajnje desnih grupa da će napadati centre za tražioce azila i imigrantske kancelarije širom zemlje, zbog čega su antifašistički demonstranti takođe najavili svoje skupove.

Večeras se očekuju nemiri

Britanska policija saopštila je danas da je 6.000 policajaca spremno za nerede koje je putem izvora otkrila da se spremaju na 30 lokacija, a građanima se obratio i gradonačelnik Londona Sadik Kan, koji je na "X" poručio da nasilje i neredi neće biti tolerisani.

- Neredi, rasizam i nasilje koje smo mogli da vidimo protekle nedelje širom zemlje zaista su šokantni. Svestan sam izveštaja desničarskih grupa kako će napasti određene lokacije u Londonu i ono što mogu da kažem jeste da: ukoliko prekršiš zakon, snosićeš posledice - napisao je Kan.

Koliko je napeta atmosfera govori i podatak da vlasnici trgovina prekrivaju izloge daskama ili drugim materijalima.

 

 

Problem društvene mreže

Najavljeno je da će učesnici nereda, ali i oni za koje se proceni da su svojim onlajn akcijama potaknuli na pobunu, biti kažnjeni.

Deo tog problema, vezano za društvene mreže, je - kako smatraju - Ilon Mask, američki milijarder i preduzetnik, vlasnik kompanije "Tesla" i platforme "X", koji se optužuje za promovisanje zapaljivog sadržaja.

Mask je u poslednjoj objavi preneo snimak koji pokazuje kako policajci hapse čoveka zbog uvredljivih komentara na "Fejsbuku", a sve zbog nereda u Britaniji koji su počeli nakon tragedije u Sautportu, gde je u napadu nožem ubijeno troje dece.

- Uhapšen je zbog komentara na Fejsbuku! Da li je ovo Britanija ili Sovjetski Savez? Da li je ovo istinito - napisao je Mask na "X".

Na snimku se vidi kako policajac govori čoveku da je uhapšen zbog sumnje da je nepropisno koristio sve oblike digitalne komunikacije.

Mask je takođe na "X" upitao britanskog premijera Kira Starmera zašto nisu sve opštine zaštićene u Britaniji.

Bio je to komentar uz snimak koji prikazuje gomilu maskiranih ljudi koji su okružili kafić, pri čemu neki od njih mašu palestinskom zastavom.

Mask je prethodno u postu na "X" poručio da je "građanski rat neizbežan" u Britaniji, odgovarajući na objavu u kojoj se za nasilne nemire okrivljuju efekti "masovne migracije i otvorenih granica".

(Republika/Blic.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading