DOK PUTIN KIPTI OD BESA, ZELENSKI LIKUJE I ŠENLUČI! "Ukrajinska vojska ume da iznenadi i zna kako da postigne razultate"

Autor:

Svet

08.08.2024

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njegovim rečima, uspeh ukrajinske vojske vidljiv je na ratištu

DOK PUTIN KIPTI OD BESA, ZELENSKI LIKUJE I ŠENLUČI! "Ukrajinska vojska ume da iznenadi i zna kako da postigne razultate"

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pohvalio je danas ukrajinsku vojsku zbog njene sposobnosti da "iznenadi (u napadima)" i da postigne rezultate.

- Svi mogu da vide da ukrajinska vojska ume da iznenadi. I zna kako da postigne rezultate -  rekao je Zelenski u video obraćanju na predstavljanju nove digitalne aplikacije za vojsku, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Tanjug/AP

Putin i Zelenski

Prema njegovim rečima, uspeh ukrajinske vojske vidljiv je na ratištu.

- Naši vojnici ne samo da uspevaju da se odupiru nadmoćnoj sili okupatora, već ga (neprijatelja) takođe uništavaju na način koji je neophodan kako bi zaštitili našu državu - rekao je on, preneo je Tanjug.

Podsetimo, predsednik Rusije, Vladimir Putin, održao je bezbednosni sastanak o situaciji u Kurskoj oblasti, gde se unazad dva dana vode borbe nakon iznenadnog upada ukrajinskih snaga u pogranični region.

Foto: AP Mikhail Metzel

Vladimir Putin

Putin se u sredu u državnoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu kod Moskve sastao sa ministrom odbrane, Andrejem Belousovim, šefom Federalne službe bezbednosti, Aleksandrom Bortnikovim, i sekretarom Saveta bezbednosti, Sergejem Šojguom, kako bi razgovarali o situaciji u Kurskoj oblasti.

Sastanku se preko video-veze priključio i načelnik ruskog Generalštaba, general Valerij Gerasimov, koji je izvestio da je napredovanje ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti, čije su snage brojale do 1.000 ljudi, zaustavljeno.

Gerasimov je rekao da su ukrajinske snage u napadu na Kursk izgubile 315 vojnika i 54 oklopna vozila, od čega sedam tenkova.

Međutim, snimak sa sastanka nije privukao pažnju zbog onog što je rečeno, koliko zbog Putinovih reakcija.

Naime, dok je Gerasimov pričao, Putin je stiskao usne, udahnuo nekoliko puta duboko, meškoljio se u fotelji, tumarao pogledom, tapkao prstima po stolu, delovalo je kao da nestrpljivo čeka da general završi svoj izveštaj.

- U sebi kipti od besa - samo je jedan od komentara na društvenim mrežama na snimak.

Članovi ruskog Saveta bezbednosti, kako piše Dojče vele (DW), nisu imali vremena da razgovaraju o aktuelnim događajima.

- Moraćemo da počnemo sa događajima u Kurskoj oblasti - rekao je Putin u otvorenom delu sednice Saveta.

Ocenio je da je to provokacija velikih razmera i optužio Kijev da njegove snage neselektivno pucaju iz različitih vrsta oružja, uključujući i rakete, na civilne i stambene zgrade, kao i ambulantna vozila.

Dok je Gerasimov tvrdio da je napredovanje ukrajinskih trupa, koje su prodrle duboko u Kursku oblast, zaustavljeno, DW navodi da je i dan ranije, u utorak 6. avgusta, rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je napad odbijen i da su se ostaci diverzantske grupe povukli na teritoriju Ukrajine.

Kasnije je ta poruka na društvenim mrežama Ministarstva preuređena, a nestala je i iz vesti nekih ruskih državnih novinskih agencija, navodi DW.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading