UKRAJINCI SE GRČEVITO BRANE! Najveće borbe kod OVOG grada, za 24 sata odbijeno čak 140 ruskih pokušaja proboja linije fronta! Dronovi udarili na Šebekino!

Autor:

Svet

04.08.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, izjavio je da rat sa Rusijom mora da se završi pod ukrajinskim uslovima

UKRAJINCI SE GRČEVITO BRANE! Najveće borbe kod OVOG grada, za 24 sata odbijeno čak 140 ruskih pokušaja proboja linije fronta! Dronovi udarili na Šebekino!

Foto: Youtube/Printscreen/Kanal13

Jedna osoba poginula je danas u napadu ukrajinskog drona na Šebekino u Belgorodskoj oblasti!

U napadu ukrajinskog drona na stambenu zgradu u Šebekinu poginula je jedna žena, izjavio je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

On je na Telegramu naveo da su Oružane snage Ukrajine napale tri naselja u Belgorodskoj oblasti.

Belgorodska oblast se nalazi na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom, preneo je Tanjug.

Generalštab Ukrajine: Najveće borbe u pravcu Pokrovska, odbijeno 45 ruskih napada!

U protekla 24 sata ruske snage su 140 puta pokušale da probiju ukrajinsku liniju odbrane, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Najveće borbe vode se u pravcu Pokrovska, u Donjeckoj oblasti, gde su ukrajinske snage odbile 45 ruskih napada, navodi Unian.

U pravcu Harkova odbijeno je šest, a u pravcu Kupjanska 19 ruskih napada. Na području Kramatorska bilo je 12 ruskih napda, piše Tanjug.

Podsetimo, predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, izjavio je da rat sa Rusijom mora da se završi pod ukrajinskim uslovima i da veruje da je moguće primeniti ukrajinsku formulu mira.

Zelenski je u video obraćanju naglasio da Ukrajina mora da dobije dozvolu od svojih partnera da rasporedi oružje dugog dometa za gađanje ciljeva u Rusiji, prenela je Ukrajinska pravda.

- Ukrajina treba da bude u stanju da napadne gde god da je okupator, odakle god Rusija napada Ukrajinu, odakle god da lansira rakete, bespilotne letelice Šahed i bombe - rekao je Zelenski.

On je istakao da je ta odluka potrebna Ukrajini da bi mogla da upotrebi svo oružje koje može biti efikasno.

- Moramo zaštititi živote naših ljudi i okončati rat pod ukrajinskim uslovima - naglasio je on.

Zelenski je, takođe, zahvalio partnerima Ukrajine koji nastavljaju da vrše pritisak sankcijama na Rusiju i zemlje koje joj pomažu u njenim ratnim naporima.

- Ključni principi naše formule mira apsolutno se mogu primeniti, jer globalna većina vrši pritisak na Rusiju, ne podržava njenu vojnu aktivnost i zaista želi da povrati stabilnost u međunarodnim odnosima - istakao je predsednik Ukrajine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading