IZRAEL SE SPREMA ZA NAPAD IRANA: Trajaće danima, pogodiće ih "TALASI" RAKETA I DRONOVA!

Autor:

Svet

05.08.2024

00:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pokušaće da nas iscrpe", rekao je zvaničnik

IZRAEL SE SPREMA ZA NAPAD IRANA: Trajaće danima, pogodiće ih "TALASI" RAKETA I DRONOVA!

Foto: Wallpaper flare, Tanjug/AP

Izrael se priprema za potencijalni višednevni napad Irana i njegovog saveznika Hezbolaha nakon ubistva dvojice visokih vođa Hamasa i Hezbolaha prošle nedelje, izjavio je danas neimenovani izraelski zvaničnik.

Zvaničnik je rekao za NBC njuz da Izrael strahuje da bi "talasi" raketa i dronova mogli da budu ispaljeni tokom nekoliko dana kao odgovor na ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea i komandanta Hezbolaha Fuada Šukra.

"Pokušaće da nas iscrpe", rekao je zvaničnik. On je dodao da su izraelski pregovarači bili su u subotu u Kairu radi nastavka pregovora, ali da su otišli ​​bez ostvarenog pomaka.

Iranski zvaničnici obećali su da će uzvratiti Izraelu, iako ta zemlja nije preuzela odgovornost za Hanijeovo ubistvo.

Lider Hezbolaha Hasan Nasrala je takođe rekao svojim sledbenicima da će odgovoriti Izraelu zbog napada.

Podsetimo, kiparski ministar spoljnih poslova Konstantinos Kombos izjavio je da su kiparske vlasti u kontaktu sa diplomatskim misijama zemalja koje bi mogle da odluče da evakuišu svoje građane preko te države ako se rat između Izraela i Hamasa proširi i zahvati susedne zemlje.

Kombos je rekao da su agencije mobilisane u okviru akcionog plana Kipra za evakuaciju pod nazivom ESTIA, preneo je Katimerini.

On je kazao da postoji "ozbiljna opasnost" od daljeg širenja sukoba, što bi uticalo na ceo region.

Kombos je istakao da je uloga Kipra da "deluje kao most bezbednosti" u regionu u slučaju masovne evakuacije građana trećih zemalja sa Bliskog istoka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading