AMERIČKI I IZRAELSKI ZVANIČNICI OTKRIVAJU: Evo kada bi Iran mogao da napadne Izrael, taj dan je VEOMA BLIZU!

Autor:

Svet

04.08.2024

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranska odmazda biće većeg obima nego napad Irana na Izrael 13. aprila

AMERIČKI I IZRAELSKI ZVANIČNICI OTKRIVAJU: Evo kada bi Iran mogao da napadne Izrael, taj dan je VEOMA BLIZU!

Foto: Tanjug/Office of the Iranian Supreme Leader via AP

Tri neimenovana američka i izraelska zvaničnika izjavila su da očekuju da će Iran napasti Izrael već u ponedeljak, preneo je američki portal Aksios.

Američki zvaničnici rekli su da očekuju da će iranska odmazda biti većeg obima nego napad Irana na Izrael 13. aprila i da bi mogla da uključi i libansku militantnu grupu Hezbolah.

Foto: Tanjug/Qatar TV via AP

Sahrana Ismaila Hanijea u Kataru

Lideri Irana i Hezbolaha rekli su da će uzvratiti za ubistva glavnog vojnog komandanta te grupe Fuada Šukra i političkog lidera palestinske militantne grupe Hamas Ismaila Hanijea za koja optužuju Izrael.

Američki general zadužen za američke snage na Bliskom istoku Majkl Kurila stigao je u region u subotu dok se nastavljaju pripreme za mogući napad na Izrael iz Irana u znak odmazde za ubistva Šukre i Hanijea, rekla su dva američka zvaničnika.

Putovanje Kurile u region planirano je pre nedavne eskalacije između Izraela, Irana i Hezbolaha, ali se očekuje da će iskoristiti posetu da pokuša da mobiliše istu međunarodnu i regionalnu koaliciju koja je branila Izrael od napada iz Irana 13. aprila, rekao je američki zvaničnik.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Sahrana Fuada Šukra

Prema rečima američkog zvaničnika, očekuje se da će Kurila posetiti nekoliko zemalja Zaliva, Jordan i Izrael.

Zvaničnik je rekao da će Jordan biti ključna stanica tokom posete Kurile jer su Jordanci odigrali značajnu ulogu tokom napada Irana na Izrael 13. aprila presrećući iranske bespilotne letelice koje su ušle na teritoriju Jordana i koje su bile usmerene ka Izraelu.

Jordan je takođe tada dozvolio američkim i izraelskim avionima da koriste jordanski vazdušni prostor za presretanje iranskih dronova.

- SAD se nadaju da će se isto ponoviti ako bude potrebno - rekao je zvaničnik.

Foto: Tanjug/AP Dalati Nohra/Lebanese Official Government via AP, File

Ismail Hanije

Pentagon je u petak saopštio da SAD pojačavaju svoje snage na Bliskom istoku u pripremi za mogući iranski napad na Izrael i šalju još ratnih brodova i borbenih aviona u region, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading