SAD ODBACILE ZAHTEV LAVROVA: Evo šta je ruski ministar predložio, tiče se rata u Ukrajini

Autor:

Svet

17.07.2024

00:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je Lavrov ranije izjavio, zvanična Moskva predlaže da se eliminišu osnovni uzroci ukrajinske krize

SAD ODBACILE ZAHTEV LAVROVA: Evo šta je ruski ministar predložio, tiče se rata u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Američka administracija je odbacila zahtev Rusije da se eliminišu osnovni uzroci ukrajinske krize koje je naveo ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, izjavio je danas portparol stejt departmenta Metju Miler na redovnom brifingu za novinare.

"Problem sa formulacijom ministra spoljnih poslova Rusije je u tome što niko u Evropi ne preti Rusiji. Ono što Rusija, izgleda, doživljava kao pretnju jeste demokratija koja deluje na njenim granicama i to jednostavno nije legitiman zaključak", rekao Miler komentarišući izlaganje Lavrova na zasedanju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, prenosi agencija TASS.

Američki diplomata je odbacio stavove Lavrova rekavši da "nema vojne pretnje i niko ne preti da će okupirati rusku teritoriju". Miler je izjavio da zvanični Vašington radi sa Kijevom na obezbeđivanju "pravednog i trajnog mira" u Ukrajini i pokušao je da predstavi situaciju rekavši da njom navodno upravlja Ukrajina, a ne Sjedinjene Američke Države.

Kako je Lavrov ranije izjavio, zvanična Moskva predlaže da se eliminišu osnovni uzroci ukrajinske krize.

"Političko i diplomatsko rešenje mora da bude praćeno konkretnim koracima za otklanjanje pretnji Ruskoj Federaciji koje dolaze iz zapadnog, evroatlantskog pravca", predočio je ruski ministar spoljnih poslova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading