UKRAJINAC U CIVILU SA RAMENA ISPALIO RAKETU: Oboren moćni ruski projektil, usledilo veliko slavlje (VIDEO)

Autor:

Svet

16.07.2024

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kijev tvrdi da su MANPAD-ovi dosad korišteni za uništavanje ciljeva poput ruskih borbenih aviona ili helikoptera, te manjih ciljeva poput dronova.

UKRAJINAC U CIVILU SA RAMENA ISPALIO RAKETU: Oboren moćni ruski projektil, usledilo veliko slavlje (VIDEO)

Foto: X/Anton Gerashchenko/Printscreen

Bivši savetnik u ukrajinskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, Anton Geraščenko, objavio je na platformi X snimak na kojem se, kako kaže, vidi Ukrajinac, odeven u civilnu odeću, kako sa ramena ispaljuje raketu da bi presreo ruski krstareći projektil.

Kratak, zrnasti snimak, prikazuje ukrajinskog vojnika kako ispaljuje projektil, a u pozadini se čuju glasovi koji slave, što implicira da je ruski projektil uspešno presretnut.

Nije jasno gde i kada je video snimljen, piše Newsweek, i dodaje da Ukrajinac na snimku koristi MANPADS, prenosni protivvazdušni odbrambeni sistem. 

Ukrajina je dobila nekoliko tipova MANPADS-a, uključujući rakete Stinger, američke proizvodnje, i britanske rakete kratkog dometa, StarStreak.

Prema dokumentima Pentagona, SAD su do danas isporučile više od 2000 Stingera za ukrajinske trupe.

MANPADS-ovima često upravlja jedna osoba koja ispaljuje projektil sa svog ramena, a sistem se po potrebi lako pomera po bojnom polju. 

Kijev tvrdi da su MANPADS-ovi dosad korišteni za uništavanje ciljeva poput ruskih borbenih aviona ili helikoptera, te manjih ciljeva poput dronova.

- Ukrajinski branilac iz puka protivvazdušne artiljerije obara rusku krstareću raketu iz MANPADS-a. Nije u uniformi. Emocije naših branilaca kada uspeju su neverovatne - napisao je Gerašćenko u svojoj objavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading