POKUŠANA SERIJA ATENTATA NA PUTINA! Šef ukrajinske obaveštajne službe: "Kao što vidite, do sada su bili neuspešni"

Autor:

Svet

13.07.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budanov progovorio o značaju Putina za sve Ruse

POKUŠANA SERIJA ATENTATA NA PUTINA! Šef ukrajinske obaveštajne službe: "Kao što vidite, do sada su bili neuspešni"

Foto: Printsreen

Šef ukrajinske obaveštajne službe GUR Kiril Budanov rekao je danas da je bilo nekoliko pokušaja ubistva predsednika Rusije Vladimira Putina, ali da su oni bili bezuspešni.

Odgovarajući na pitanje u intervjuu za portal "Nju vojs" da li je znao za pokušaje ubistva Putina, šef GUR-a je odgovorio potvrdno.

- Bilo je pokušaja ubistva, ali, kao što vidite, do sada su bili neuspešni - rekao je on, prenosi Interfaks Ukrajina.

Budanov je primetio da je Putin na vlasti u Rusiji više od 20 godina, pa Rusi sada "imaju strah da ga ne izgube, jer je on garant njihove životne stabilnosti."

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je, komentarišući izjavu Budanova, da je bezbednost ruskog predsednika "na odgovarajućem nivou".

- Sve pretnje kijevskog režima su očigledne, dakle, bezbednost prvog čoveka je obezbeđena na odgovarajućem nivou - naglasio je Peskov. 

Putin je 24. februara u televizijskom obraćanju najavio "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini, čime je započela invazija zemlje u punom obimu. Pozivajući se na svrhu "denacifikacije", on je tvrdio da to čini kako bi zaštitio ljude u pretežno ruskom govornom području Donbasa koji su se, prema Putinovim rečima, suočavali sa "ponižavanjem i genocidom" iz Ukrajine osam godina. Nekoliko minuta nakon govora, pokrenuo je rat da bi preuzeo kontrolu nad ostatkom zemlje i zbacio izabranu vladu pod izgovorom da njome upravljaju nacisti. Rat traje do današnjeg dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading