KENEDI MLAĐI UPOZORAVA NA NAJGORI SCENARIO: Otkriva u šta će se pretvoriti rat u Ukrajini! Ovo nikako nije dobro!

Autor:

Svet

13.07.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kenedijeva izjava ukazuje na ozbiljnost situacije u vezi sa ratom u Ukrajini i onoga što dalje sledi

KENEDI MLAĐI UPOZORAVA NA NAJGORI SCENARIO: Otkriva u šta će se pretvoriti rat u Ukrajini! Ovo nikako nije dobro!

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nezavisni kandidat na predstojećim predsedničkim izborima u SAD, Robert Kenedi Mlađi, upozorio je danas na rastući potencijal da se rat u Ukrajini proširi na Evropu i preraste u razmenu nuklearnih napada.

On je istakao da bi SAD mogle biti delom odgovorne za ovakav scenario zbog slanja oružja u sukob.

Kenedi je naglasio da bi umesto toga Vašington trebalo da preduzme sve moguće korake kako bi izbegao sukob sa državama koje raspolažu snažnim nuklearnim arsenalima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Risberg

Robert Kenedi Mlađi

U svojoj objavi na mreži X, Kenedi je postavio uputstvo kako da birači od svojih predstavnika u Kongresu zatraže da se rat u Ukrajini što pre završi.

On je istakao da je ponašanje Kongresa i Bajdenove administracije, prema njegovom mišljenju, neodgovorno i da bi trebalo preduzeti konkretne korake kako bi se izbegao dalji razvoj sukoba.


Ova upozorenja dolaze u trenutku kada je situacija u Ukrajini veoma napeta, a mogućnost da se sukob proširi na nuklearni nivo izaziva ozbiljnu zabrinutost širom sveta.

Kenedijeva izjava dodatno naglašava potrebu za diplomatskim rešenjima i mirnim pregovorima kako bi se izbegla eskalacija sukoba.

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

Nakon Kenedijeve izjave, mnogi analitičari su istakli važnost upozorenja o potencijalnom nuklearnom sukobu i istakli da bi međunarodna zajednica trebalo ozbiljno da shvati ove rizike i preduzme odgovarajuće mere.

Pitanje slanja oružja u sukob u Ukrajini, kao i opasnost od širenja sukoba na nuklearni nivo, postaje sve aktuelnije u svetlu ove izjave.

Kenedijeva izjava ukazuje na ozbiljnost situacije u vezi sa ratom u Ukrajini i potencijalnim pretnjama po globalnu bezbednost.

Njegovo uputstvo biračima da se aktivno angažuju u zahtevu za okončanjem sukoba može imati značajan uticaj na političke tokove u SAD-u.

U međuvremenu, svetski lideri i organizacije za bezbednost nastavljaju da prate situaciju u Ukrajini i preduzimaju mere kako bi se izbegla eskalacija sukoba do nuklearnog nivoa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading