OVO SU NAJOPASNIJE PLAŽE NA SVETU! "Rečeno nam je da je ovde strašno!" Za tren oka sve postane KRVAVO! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.07.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošli mesec su na plaži stradale četiri osobe, među kojima i dvoje dece

OVO SU NAJOPASNIJE PLAŽE NA SVETU! "Rečeno nam je da je ovde strašno!" Za tren oka sve postane KRVAVO! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Turisti koji su ovo leto pohrlili na crnomorske plaže na poluostrvu Krimu, koji je 2014. anektirala Rusija, susreću se s novom sumornom stvarnošću - skloništima podignutim u slučaju bombaškog napada kao i sa vrećama s peskom.

Već više od dve godine plaže na ovom poluostrvu koji je Moskva anektirala 2014. godine, samo su na korak daleko od silovitog ratnog vihora u Ukrajini.

Prošli mesec su od krhotina projektila što su ih ispalili Ukrajinci stradale četiri osobe, među kojima i dvoje dece.

To se dogodilo na plaži u gradu Sevastopolju, pri čemu je povređena još 151 osoba.

U predgrađu istog grada, na plaži u četvrti Učujevka kupači sada dele šljunkovitu obalu s betonskim skloništem podignutim u slučaju bombaškog napada, a sklonište je dodatno pojačano vrećama s peskom.

Podsetnik je to na nepoželjan način na koji je rat, a Moskva ga naziva "specijalnom vojnom operacijom", uticao na živote običnih ljudi.

- Smatram da su skloništa za slučaj bombaških napada neophodna - rekla je turistkinja iz Belorusije.

- Došli smo u posetu prijateljima i rečeno nam je da je ovde strašno, ali da su podignuta skloništa i da se poštuju mere bezbednosti. Mislim da je to vrlo važno - kazala je Irina.

Ukrajina je izvela više vazdušnih i pomorskih napada na ruske vojne ciljeve na Krimu, ali mnoštvo ruskih turista i dalje svake godine posećuje krimska kupališta u vreme svojih godišnjih odmora.

- Bićemo mirniji dok budemo boravili na plaži jer znamo da postoje skloništa, dakle smatram ih preko potrebnim - rekao je ruski turista Aleksander Žukoviski, prenosi Hina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading