RUSIJA IZDALA HITNO SAOPŠTENJE! Raste broj mrtvih u ukrajinskom napadu na Sevastopolj! Sutra je VAŽAN dan za sve rodoljube! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.06.2024

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređeno je čak 119 osoba, od kojih je petoro dece u teškom stanju

RUSIJA IZDALA HITNO SAOPŠTENJE! Raste broj mrtvih u ukrajinskom napadu na Sevastopolj! Sutra je VAŽAN dan za sve rodoljube! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Crimean Telegram chanell via AP

Guverner Krima, Mihail Razvožajev, saopštio je da je broj žrtava napada ukrajinskih snaga na Sevastopolj porastao na pet osoba, među kojima su troje dece i dvoje odraslih.

Pored toga, povređeno je čak 119 osoba, od kojih je petoro dece u teškom stanju. Ministarstvo zdravlja je angažovalo dodatne lekare iz drugih regiona kako bi pružilo adekvatnu medicinsku pomoć.

Dan žalosti na Krimu

U znak žalosti zbog ovih tragičnih događaja, na Krimu će sutra biti proglašen dan žalosti. Ovo je težak udarac za lokalnu zajednicu i celokupno stanovništvo Krima.

Pokušaj napada i odgovor ruske vojske

Prema podacima Ministarstva odbrane, ukrajinske oružane snage su pokušale da udare na Sevastopolj sa pet raketa ATACMS sa kasetnim bojevim glavama koje su isporučile SAD.

Ruska vojska je uspela da obori četiri rakete, ali je jedna odbijena PVO sistemima i eksplodirala iznad grada. Ovaj pokušaj napada izazvao je ozbiljnu štetu i veliki broj žrtava.

Trenutno je u toku evakuacija žrtava u gradske medicinske ustanove, a na licu mesta radi više od 20 ekipa hitne pomoći. Ovo je izuzetno težak trenutak za medicinske radnike koji se bore za živote povređenih osoba, posebno za petoro dece čije je stanje ocenjeno kao teško.

Ovaj napad izazvao je duboku zabrinutost i uznemirenost u regionu, te se nadamo da će žrtve dobiti adekvatnu medicinsku negu i podršku u ovom teškom trenutku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading