ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA KRIM! Geleri kosili ljude po plaži, ubijena deca! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

23.06.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvenim mrežama proširio se snimak koji pokazuje krhotine oborenih raketa koje padaju na plažu

ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA KRIM! Geleri kosili ljude po plaži, ubijena deca! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: X/printscreen

U gradu Sevastopolju na Krimu, ukrajinskom poluostrvu koji je Rusija anektirala 2014., u nedelju su u ukrajinskom raketnom napadu smrtno stradale dve osobe, među kojima i dvogodišnje dete, a 22 osobe su ranjene, objavio je guverner kojeg je postavila Moskva.

- Prema informacijama kojima zasad raspolažemo, u napadu ukrajinske vojske na Sevastopolj ubijeno je dvoje civila, među kojima i dvogodišnje dete, a 22 osobe su ranjene- napisao je Mihail Razvojajev na Telegramu.

Društvenim mrežama proširio se snimak koji navodno pokazuje krhotine oborenih raketa koje padaju na plažu.

Ovaj lučki grad redovna je meta napada, posebno zbog toga što je tamo sedište ruske Crnomorske flote. Krim je vrlo važno logističko čvorište za rusku vojsku.

 

 

Ranije je guverner izvestio da je protivvazdušna odbrana odbila "raketni napad" uništivši "pet vazdušnih ciljeva". Dodao je da su "krhotine s oborenih ciljeva pale na obalno područje".

I u ruskoj regiji Belgorod, blizu ukrajinske granice, u napadima ukrajinskih dronova ubijena je jedna osoba, a tri su ranjene, rekao je u nedelju guverner Vjačeslav Gladkov.

I ta je regija vrlo česta meta ukrajinskih napada. Kijev tvrdi da se tako brani od ruskih napada na vlastitoj teritoriji.

Kasnije je guverner Krima, Mihail Razvožajev, saopštio je da je broj žrtava napada ukrajinskih snaga na Sevastopolj porastao na pet osoba, među kojima su troje dece i dvoje odraslih.

 

 

Pored toga, povređeno je čak 119 osoba, od kojih je petoro dece u teškom stanju. Ministarstvo zdravlja je angažovalo dodatne lekare iz drugih regiona kako bi pružilo adekvatnu medicinsku pomoć.

U znak žalosti zbog ovih tragičnih događaja, na Krimu će sutra biti proglašen dan žalosti. Ovo je težak udarac za lokalnu zajednicu i celokupno stanovništvo Krima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading