RUSI MOĆNIM ISKANDERIMA RAZNELI VOZOVE S ORUŽJEM: Dramatične scene u Zaporožju, Ukrajinci u ogromnom problemu (VIDEO)

Autor:

Svet

01.07.2024

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi događaji i dalje pokazuju kako je protivvazdušna odbrana u problemima u Ukrajini

RUSI MOĆNIM ISKANDERIMA RAZNELI VOZOVE S ORUŽJEM: Dramatične scene u Zaporožju, Ukrajinci u ogromnom problemu (VIDEO)

Foto: printscreen/Telegram

Dva voza koja su prevozila ukrajinsku vojnu tehniku pogođena su raketama Iskander u regiji Zaporožje, 50-ak kilometara od prve linije ratišta.

Prvi voz je pogođen na stanici u selu Ukrajinka, a Rusi tvrde kako je prevozio američka vozila M113, protivvazduštne sisteme BUK-M1, oklopnjake BMP-1 te kamione, ali kvalitet videa otežava potvrdu.

Bez obzira na to, učinak je značajan s obzirom na to da je kompozicija pogođena. Istog dana nedaleko od Ukrajinke, na stanici u Volnjansku voz koji je prevozio ukrajinske tenkove T-64 takođe je pogođen projektilima Iskander. 

 

 

Ovi događaji i dalje pokazuju kako je protivvazdušna odbrana u problemima u Ukrajini s obzirom na to da ruski posmatrački dronovi bez problema kruže satima duboko u ukrajinskoj teritoriji te pronalaze vredne mete.

Zapad stoga intenzivno pokušava da prebaci što više protivvazdušnih sastava u Ukrajinu kako se ovakve situacije, koje su sve češće, ne bi događale.

Podsetimo, sinoć je došlo do napada velikog broja ukrajinskih dronova na rusku čeličanu Novolipeck, ali srećom, objekat nije pretrpeo ozbiljnu štetu, kako je saopštio portparol kompanije.

Igor Artamonov, guverner Lipecke oblasti, izjavio je da je oboreno devet dronova iznad čeličane, prenosi Rojters.

Kijev zvanično nije potvrdio niti negirao napade, ali tvrdi da su objekti koje napadaju dronovi uključeni u ruski rat i pomažu ratna dejstva u Ukrajini, te stoga predstavljaju legitimne vojne ciljeve.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading