ROJ UKRAJINSKIH DRONOVA NAPAO RUSIJU! Ponovo zadat snažan udarac Moskvi, a onda je usledio BRUTALAN odgovor, IMA MRTVIH! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.06.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski apelovao je na zapadne saveznike da pruže pomoć Kijevu

ROJ UKRAJINSKIH DRONOVA NAPAO RUSIJU! Ponovo zadat snažan udarac Moskvi, a onda je usledio BRUTALAN odgovor, IMA MRTVIH! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@NOELreports

Danas je došlo do napada velikog broja ukrajinskih dronova na rusku čeličanu Novolipeck, ali srećom, objekat nije pretrpeo ozbiljnu štetu, kako je saopštio portparol kompanije.

Igor Artamonov, guverner Lipecke oblasti, izjavio je da je oboreno devet dronova iznad čeličane, prenosi Rojters.

 

 

Ukrajina ne potvrđuje niti negira napade

Kijev zvanično nije potvrdio niti negirao napade, ali tvrdi da su objekti koje napadaju dronovi uključeni u ruski rat i pomažu ratna dejstva u Ukrajini, te stoga predstavljaju legitimne vojne ciljeve.

Čeličana negira saradnju sa ruskim Ministarstvom odbrane

Iz čeličane su demantovali saradnju sa ruskim Ministarstvom odbrane i istakli da nisu u mogućnosti da proizvedu čelik adekvatan za potrebe vojske.

 

 

Rusko Ministarstvo odbrane reagovalo na napade

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su sistemi protivvazdušne odbrane uništili 36 dronova koje je Ukrajina lansirala, ciljajući nekoliko regiona na jugozapadu Rusije, uključujući Lipeck.

Takođe su naveli da su ruske snage preuzele vlast u selima Spirne i Novooleksandrivka u Istočnoj Donjeckoj oblasti Ukrajine, prenela je ruska novinska agencija RIA.

Ovaj incident baca svetlo na sve veće napetosti između Rusije i Ukrajine, a upotreba dronova u vojne svrhe postaje sve učestalija, što predstavlja novu dimenziju savremenih sukoba.

U ruskom napadu na grad u Zaporoškoj oblasti ubijeno sedam civila, uključujući i decu

U subotu uveče, grad Vilnijansk u Zaporoškoj oblasti postao je žrtva ruskog raketnog napada, koji je rezultirao smrću sedam civila, među kojima su bila i troje dece. Ranjeno je čak 36 ljudi, a lokalne vlasti su proglasile dan žalosti.

Posledice napada

Lokalni guverner Ivan Fedorov izjavio je da su među poginulima troje dece, dok je devetoro osoba zadobilo povrede. Napad je prouzrokovao ozbiljna oštećenja radnji, stambenih zgrada i jednog objekta od ključnog značaja za infrastrukturu u Vilnijansku.

Poziv za pomoć

Nakon napada, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski apelovao je na zapadne saveznike da pruže pomoć Kijevu u jačanju protivvazdušne odbrane i obezbeđivanju municije dugog dometa.

Žestoki napadi u drugim oblastima

U oblasti Donjeck, osam civila izgubilo je život, dok je 14 osoba zadobilo povrede tokom napada preko noći, prema rečima guvernera Vadima Filaškina.

Takođe, granatiranje je rezultiralo smrću jednog civila i ranjavanjem petoro ljudi u južnoj oblasti Herson.

Foto: Ap photo

Volodimir Zelenski

Ruski odgovor: Uništeno 36 ukrajinskih dronova

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uspešno su uništili 36 ukrajinskih dronova iznad šest regiona - Kurska, Lipecka, Voronježa, Brjanska, Orela i Belgoroda, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading