HAOS NA BELORUSKO-UKRAJINSKOJ GRANICI: Lukašenko šalje vojsku s raketnim bacačima! Situacija je NAPETA! Primećeni borci RDK!

Autor:

Svet

28.06.2024

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belorusija preduzima korake za jačanje bezbednosti svoje granice

HAOS NA BELORUSKO-UKRAJINSKOJ GRANICI: Lukašenko šalje vojsku s raketnim bacačima! Situacija je NAPETA! Primećeni borci RDK!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko brutalno zapretio Zapadu

Belorusko Ministarstvo odbrane je najavilo pojačavanje bezbednosti granice s Ukrajinom nakon nedavnog bezbednosnog incidenta.

U sklopu ovih mera, beloruske snage su rasporedile jedinicu s višecevnim raketnim bacačima duž granice kako bi testirale svoju borbenu spremnost.

Ove mere su usledile nakon što je beloruska pogranična služba saopštila da je srušila ilegalni dron koji je prešao granicu iz Ukrajine radi prikupljanja informacija o beloruskoj pograničnoj infrastrukturi.

Povećana napetost na granici

Pogranična služba je takođe objavila da je pronađen materijal za izradu kućne bombe u istom području, te da je obaveštena o prisustvu proukrajinskih ruskih vojnika - Ruski dobrovoljački korpus u ukrajinskoj regiji koja graniči s Belorusijom.

Ova saznanja su dodatno podstakla jačanje sigurnosti granice, a Ministarstvo odbrane je objavilo fotografije višecevnih bacača raketa Polonez raspoređenih duž granice u blizini šume.

Belorusija preduzima korake za jačanje bezbednosti

U saopštenju Ministarstva odbrane istaknuto je da su vojnici opremili i maskirali lokacije na kojima se nalazi vojno osoblje i oprema duž granice, te da nastavljaju s izvršavanjem svojih zadataka.

S druge strane, Ukrajina nije imala zvaničan komentar na ove najave.

Ovo pojačavanje sigurnosti granice između Belorusije i Ukrajine predstavlja značajan razvoj događaja u regionu, naglašavajući rastuće napetosti i potrebu za dodatnim merama bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading