RUSI ŽESTOKO BOMBARDOVALI KIJEV! Uništen važan objekat, Ukrajina će osetiti posledice! Kijev UZVRATIO udarac!

Autor:

Svet

31.05.2024

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasile su se vlasti u Kijevu

RUSI ŽESTOKO BOMBARDOVALI KIJEV! Uništen važan objekat, Ukrajina će osetiti posledice! Kijev UZVRATIO udarac!

Foto: Printscreen/Twitter/

U poslednjem ruskom raketnom napadu na Kijev, oštećen je energetski objekat, a elektroenergetska mreža je pretrpela velika oštećenja, navodi se u saopštenju energetske kompanije DTEK.

Kako je navedeno u objavi na Telegramu, najveća ukrajinska privatna energetska kompanija uspela je da obnovi snabdevanje strujom najvećim delom uz pomoć rezervnih izvora, ali još uvek postoji deo potrošača koji su bez električne energije, prenosi Rojters.

 

 

Požar u Holosijevskom okrugu

Načelnik kijevske administracije, Serhij Popko, ranije je izjavio da je zbog fragmenata projektila izbio požar u nestambenoj zgradi u Holosijevskom okrugu u Kijevu.

Srećom, prema preliminarnim informacijama, u napadu nije bilo žrtava, a gradska uprava je saopštila da je ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila sve ruske projektile.

Ovaj napad je samo jedan u nizu napada koji su se desili u poslednje vreme, donoseći strah i razaranje u ovom regionu.

Uprkos naporima da se zaštiti stanovništvo i infrastruktura, napadi poput ovog ostavljaju ozbiljne posledice na svakodnevni život ljudi, kao i na ekonomiju i infrastrukturu zemlje.

 

 

Solidarnost i otpor Kijeva

Stanovnici Kijeva pokazuju neverovatnu solidarnost i otpor. Pomoć se pruža onima kojima je potrebna, a građani se udružuju kako bi se nosili sa posledicama ovih napada.

Međunarodna zajednica izražava ozbiljnu zabrinutost zbog eskalacije sukoba u ovom regionu. Sve veći broj napada na civilne i energetske objekte predstavlja ozbiljnu pretnju stabilnosti i miru, te zahteva hitnu reakciju i rešavanje ovog problema na diplomatskom nivou.

U napadu Ukrajine na naftno skladište u Krasnodarskoj oblasti povređena dva radnika

U nedavnom ukrajinskom vazdušnom napadu na rusku Krasnodarsku oblast, došlo je do lakših povreda dva radnika naftnog skladišta.

Načelnik okruga Temrjuk, Fjodor Babenkov, potvrdio je ovu informaciju, dodajući da su radnici srećom prošli sa lakšim povredama.

Reakcija guvernera Krasnodarske oblasti

Guverner Krasnodarske oblasti, Venijamin Kondratjev, takođe je reagovao na ovaj događaj izjavivši da je u ukrajinskom masovnom napadu bespilotnim letelicama došlo do oštećenja infrastrukture skladišta nafte u okrugu Temrjuk u Krasnodarskoj pokrajini.

Ova izjava dodatno naglašava ozbiljnost situacije i štetu koja je nastala usled napada.

 

 

Napad bespilotnim letelicama

Zanimljivo je istaći da je napad izveden bespilotnim letelicama, što ukazuje na sve veću upotrebu ove tehnologije u vojne svrhe.

Bespilotne letelice omogućavaju izvođenje napada sa daljine, čime se smanjuje rizik po živote vojnika, ali istovremeno povećava mogućnost zaštete infrastrukture i civila.

 

 

Posledice napada na infrastrukturu

Navedeno oštećenje infrastrukture skladišta nafte imaće značajan uticaj na snabdevanje i proizvodnju nafte u ovom regionu.

Ovo takođe može dovesti do ekonomskih posledica kako za lokalnu zajednicu, tako i za širu teritoriju koja se oslanja na ovu infrastrukturu za snabdevanje naftom.

Očekuje se da će ova situacija imati šire posledice na odnose između Ukrajine i Rusije, kao i na geopolitičku situaciju u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading