STRAHOVITE BORBE KOD HARKOVA! RUSI NE ODUSTAJU! Ukrajinci grčevito brane oblast, OVDE je najteža situacija za Kijev (MAPA)

Autor:

Svet

20.05.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljeni najnoviji detalji o sukobima u Harkovskoj oblasti koji pokazuju kakav je intenzitet borbi između ukrajinskih i ruskih snaga

STRAHOVITE BORBE KOD HARKOVA! RUSI NE ODUSTAJU! Ukrajinci grčevito brane oblast, OVDE je najteža situacija za Kijev (MAPA)

Foto: Liveuamap.com

U Harkovskoj oblasti, tačnije kod mesta Starice i Vovčanska, sukobi između ukrajinskih i ruskih snaga i dalje traju.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je putem Fejsbuka obavestio javnost da se borbe nastavljaju, a ruska vojska je najaktivnija na Pokrovskom pravcu.

Ruske snage su izvele čak šest vazdušnih napada na nekoliko mesta u Harkovskoj oblasti, koristeći helikoptere sa topovima i protivvazdušne rakete, prenosi Ukrinform.

Ukupan broj sukoba na pravcu Pokrovski je porastao na 24, od kojih se osam još uvek odvija.

Ukrajinska agencija navodi da su ruske snage uništile ukupno osam sistema PVO u blizini Oleksandropolja, Kalinova i Želanja.

Ovo predstavlja značajan razvoj događaja u sukobu, jer uništenje ovih sistema može imati veliki uticaj na tok borbi u regionu.

Foto: Liveuamap.com

Bitka za Harkov, nadiranje ruskih trupa

 

Ovo su najnoviji detalji o sukobima u Harkovskoj oblasti i pokazuju intenzitet borbi između ukrajinskih i ruskih snaga.

S obzirom na upotrebu vazdušnih napada i uništavanje sistema PVO, situacija se dodatno zaoštrava, stvarajući rizik po civile i vojne snage na terenu.

Podsetimo, nedavno je u ruskim vazdušnim udarima u Harkovu u napadu na rekreativni centar u predgrađu poginulo šestoro, a ranjeno najmanje 27 civila.

Među povređenima su bila i dva policajca, dok je načelnik Harkovske oblasti Oleg Sinehubov istakao da je među ranjenima i radnik Hitne pomoći, kao i da je oštećeno vozilo hitne pomoći.

Lokalni zvaničnici su potvrdili da su svi povređeni u napadu prebačeni u bolnice radi pružanja medicinske pomoći.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading