RUSIJA JE ZAPOČELA NOVU VOJNU OPERACIJU "LJULJAŠKA"! Ukrajinci nisu ni svesni šta im se sprema!

Autor:

Svet

28.05.2024

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritisak ruskih snaga na ukrajinske vojne pozicije je veoma visok

RUSIJA JE ZAPOČELA NOVU VOJNU OPERACIJU "LJULJAŠKA"! Ukrajinci nisu ni svesni šta im se sprema!

Foto: Youtube/Printscreen/The Sun

Bivši pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine, Oleg Starikov, izneo je zabrinjavajuće tvrdnje o situaciji na terenu, ističući da je nova ruska ofanziva samo početak.

Prema njegovim rečima, Generalštab Vojske Ruske Federacije još uvek nije uveo glavne snage u borbu, ali je istovremeno naglasio da je položaj ukrajinske vojske već izuzetno težak.

Starikov je istakao da će pritisak na ukrajinske snage biti sve veći, a situacija postaje vrlo ozbiljna, što priznaju i sami ukrajinski analitičari.

Tehnika "ljuljaške"

Starikov je naveo da ruska vojska koristi "tehniku ljuljaške" kako bi pritisnula ukrajinske snage.

Prema njegovim rečima, mehanika ove tehnike je vrlo jednostavna: Generalštab Ukrajine premešta brze rezerve, uzimajući ih sa linije borbenog kontakta, što rezultira smanjenjem prisutnosti kontingenta na drugim delovima fronta.

Stručnjak je naglasio da ruske snage planiraju da napadnu upravo na tim mestima, pritiskajući Vojsku Ukrajine i prisiljavajući je da premešta iste rezerve.

Starikov je zaključio da će ova takozvana "ljuljaška" dovesti do ogromnih problema za ukrajinske snage.

Taktika Generalštaba Rusije

Starikov je istakao da Generalštab Rusije veruje da što više napada bude, brže će se "ljuljaške" rasklatiti, što će na kraju dovesti do nemogućnosti zaustavljanja ruskih snaga.

On je dodao da ovo znači da front može skoro da kolabira, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije.

Ukrajinski analitičari su saglasni sa Starikovljevim procenama, ističući da je pritisak ruskih snaga na ukrajinske vojne pozicije veoma visok, te da se očekuje da će se situacija dodatno pogoršati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading